Thursday, June 28, 2007

DIA Class of 1986

Salam,

2 hari lepas, Basharuddin Mohd Nor DIA '86 ada telefon teman bertanyakan habo.

Teman pun dah lupa area mana dia tinggal kat KL skrg.

Si Fahrul ape habo sekarang (Amir punya warih)

DIA '86 List
++++++++++++++++++++++++++++
Basha -Basharuddin Mohd Nor - 019-3105370 - bmn63@@@yahoo.co.uk
Pinto - zulfikri.osman@@@googlemail.com

18 comments:

amir said...

Assalamualaikum w.b.t,
Kalu kita tunggu next Reunion baru nak jumpa kengkawan, it'll take at least 1-2 years...Why not kita organise "Mini-Reunions" or 'Get-together" on monthly basis? Maybe, as an example, on the 3rd Saturday every month, kita have dinner together at a selected eateries..(and pay for your own food...)For those yang outstation but happen to be around can also join in..Amacam?

DaMA said...

Ashraf, boleh kot kita ajak diorang ni masuk sekali dlm blog ni? Kalau takat batch diorang ni, rasanya kita masih saling kenal-mengenali, especially nama-nama mcm Joe Pinto, Basharuddin, Mr Sullivan (?), Lee Mud (sekadar menyebut bbrp nama). Kalau nak invite Pinto, aku ada Gmail account dia zulfikri.osman@googlemail.com

DaMA said...

Aku stoojoo dgn cadangan Amer. Kita buat dulu, war-warkan... lama mana boleh bertahan, itu kemudian crita. Org mcm aku ni selalu juga pi KL atau Ipoh, cuma mungkin susah nak kena dgn minggunya tu. Aku percaya ramai lagi yg mcm aku ni. Jom kita set dulu, pa kata kita mola bulan ni, nak mola bila 14hb ker 21hb? bulan ni dah ada 5 kali Sabtu?

Ashraf said...

Dama,

As long you can forward me the email IDs, we can invite them to join.

Infact, they can join without having Gmail account. Believed Chairman also have no objection on this. Already inviting Pinto.

About the monthly meeting, ni kira macam usrah atau ghas (Tabligh punya term)..2 orang mai ka atau 3 orang mai, buat je. Lepas ambik gambar, publish le kat blog ni.

Girls pun kalu ada buat rancangan ala Nona, BersamaMu atau Martha atau 999, publish je kat sini. Baru le meriah sikit.

joe pinto said...

samekom,
thanks for the invitation! seronok jugak dpt join blog ni dan dpt info terkini pasal xmanjung nih...!

salam.

Ashraf said...

Wsalam,

Joe, bagi tau le kawan2 lain DIA86 to join this blog.

Zai said...

Joe Pinto,
Bila nak balik Malaysia?Nak jumpa pun susah.Dok Perlis pun sengap kat sana,tapi tak pa aku ingat lagi
Landmark rumah hang dekat Shell Petrol Station "Buka 24 Jam"

Basharuddin said...

assalamu'alaikum wbt.
terima kasih kepada semua khususnya Ashraf yang beri peluang pada kami untuk berkumpul semula. mudah mudahan melalui blog ini silatul rahim antara kita semua akan bertambah erat. "Barang siapa menghubungkan silatul rahim Allah swt akan murahkan rezeki mereka dan sebaliknya yang memutuskan silatulrahim Allah akan menyempitkan rezekinya" , amin.

Contact terbaru : Samsor 0177749864 kini bertugas di Audit Negara, di JHDN Johor.

Pada Joe Pinto semoga tuan dan keluarga selamat disana dan bila nak balik Malaysia.

ok jumpa lagi

joe pinto said...

Zai,
Kat Peghelih dulu yg aku selalu jumpa abang hang. Aku mmg susah nak jumpak hang pasai hang selalu pakai 'gate' lain... he heh!

Pasai DIA86 ni rasanya yg ada banyak contact ialah Fahrul aka 'Ampin' kut!

Mr Chairman said...

Joe Pinto

Semua no talipon class 85 ada di senaraikan di older post " DIA Class Of 1985 "

Kamal said...

welcome to joe pinto and basharuddin..anda sgt dialu-alukan utk sama-sama meriahkan bolg ini.

Basharuddin said...

assalamu'alaikum
insyaallah mini reunion dijangkakan antara 23/7-27/7 sempena saudara samsor (JB) datang berkrusus di kl. harap kekawan dapat spent masa pada tarikh tu. insyaallah misran, ramlan, mustatir, marhadha mungkin dapat hadir. tempat, masa dan tarikh akan di tetapkan kemudian.
wassalam

DaMA said...

Basha,

Since Moosetatir is coming, why not you guys invite Wak Asri to come along? It's good to see those old friends 'lawan makan kaca'...or lawan sapa berani tuang teh 'o' ataih kepala.... (he..he... crita lama)

Basharuddin said...

assalamu 'alaikum wbt
kepada sesiapa yang berkesempatan malam ni 27/7/07 kat hotel angkasa pudu raya, jumpa saudara Samsor yang terputus hubungan sejak 19 th lepas (lepas grad itm). Insyaallah Ramlan, Mustatir, Misran, Rosli Mahmud, Marhadha n myself akan hadir.

DaMA said...

Asslamu'alaikum warahmatulLah

Basha

Tak ada gambor-gambor ker sempena you all punya small gathering? May be Joe Pinto pun nak tengok gambor-gambor member lama dia, ye dak Joe? Aku rasa silap-silap hang dah confuse yg mana satu Samsor, yg mana satu Misran?

To the rest

Ada sapa-sapa ingat memba kita, nama Ghazali, intake sekali dgn Zamri, org Telok Intan. Yg aku ingat sangat tentang dia ni... motor RXS dia ada kaler oren kat rim-fluoresent katanya... Tapi masa tu...kalau kat kampng aku dgn Joe Pinto dah tak dak dah org dok buat mcm tu, kalau ada pun depa kikis buang...Btoi dak Joe?

Dah senyap la dah blog ni. X-7 tak masuk kot???

DaMA said...

Oang pompuan mana? Mana hilang depa ni? Agaknya Ashraf kena buat blog ni jadi mcm majalah Mastika ka...majalah mangga kaa...baru kawan-kawan pakat singgah selalu kot?

Ashraf, blog ni ada counter hit reading dak?

Anonymous said...

basharuddin
assalamu'alaikum wbt
Selamat menyambut puasa yang akan datang tak lama lagi. Sempena raya ni,nak cadangkan perjumpaan pada raya kedua, ahad, 14/10/2007 tempat taiping perak. so member dari perlis, kedah, penang dan perak boleh joint. ada cadangan lain sila kan..
wasalam

Kamal said...

ingat kena kembalikan ke format asal kot,depa takut nak declare nama betul kot