Wednesday, June 6, 2007

Business & Project Leads

"Alangkah sempitnya hidup kalau bukan kerana luasnya cita-cita"."A journey of thousand miles begins with a single step". "Kalau tak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya". Begitulah kata-kata hikmah dari pemikir ulung dunia.

Setiap tahun, sektor kerajaan, swasta dan pengguna membelanjakan berbillion ringgit untuk pelbagai urusan. Jadi kalau kita usaha lebih sikit, ada projek-projek ini boleh menjana kewangan untuk Xmanjung dan juga ahlinya.

Sehubungan itu, dengan ini, leads directory dilancarkan secara rasminya.
Note: "XMF" refer to matawang XManjung Fund. Sape tak faham hubungi gua.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ID:001 Nama Projek: Menyiapkan Laman Web untuk Kelab Golf XXXXX
Status projek: Peringkat Sebutharga
Lead Originator: Inche' Meor
Nilai Projek: RM2500.00
Nilai XMF: RM500
Tarikh Serahan XMF: Not Available

ID: 002 Nama Projek: Membekalkan 200 Helai TShirt untuk Jab. ***** Negeri Perak
Status Projek: Confirm
Lead Originator: Ashraf
Nilai Projek: RM3xxx.xx
Nilai XMF: To be advised by Ali
Tarikh XMF diserahkan: 2 months from 5 Jun 2007

ID:003 Nama Projek: Menyiapkan XXX XXXXXXX Marang, Trengganu.
projek Status: LOI already issued to Main Contractor
Lead Originator: Ashraf
Nilai Projek: Not relevant to be disclosed
Nilai XMF: To be negotiated as per job scope. depending on Job Scope
Remark: Kontraktor tempatan (Trengganu) adalah digalakkan untuk participate. Ada banyak peluang untuk Civil, M&E, Supply Labour, Landscape works. hubungi teman untuk keterangan lanjut.

ID: 004 Nama Projek: Menyiapkan XXXXX Jerantut, Pahang
Projek Status: LA already issued to Main Contractor
Lead Originator: Ashraf
Nilai Projek: Not relevant to be disclosed. depending on Job Scope
Nilai XMF: To be negotiated as per job scope
Remark: Kontraktor tempatan (Jerantut) adalah digalakkan untuk participate. Ada banyak peluang untuk Civil, M&E, Supply Labour, Landscape works. hubungi teman untuk keterangan lanjut.

ID:005 Nama Projek: Menyiapkan Lapang Sasar
Lead Originator: Saipul
Nilai Projek: Not Available
Remarks: Need to have further info.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Apa sahaja aktiviti yang boleh menjana kewangan sila maklumkan kepada moderator.

12 comments:

Anonymous said...

Confirmed! Pak Lah to re-marry
Malaysiakini, Jun 6, 07 12:21pm updated version

Prime Minister Abdullah Ahmad Badawi will marry Jeanne Abdullah, 53, in a private ceremony at his official residence Sri Perdana in Putrajaya on Saturday.

Ashraf said...

HID Supply and Install
----------------------

HID stand for High Intensity Discharge Bulb. Kereta yang lama kalu lampu malap atau mata drebar yang dah rabun, eloklah tukor kepada HID.

Diipoh, kita ada pakar aksesori kereta atau HID iaitu Azizi Ghazali. HID ni ada different price range. Premium quality HID will fetch around RM1200 ringgit.

Azizi ada bekalan HID premium quality (OEM, bukan China mari punya) yang boleh diperolehi pada kadar harga RM500 - 600.

Jadi kalu ada kengkawan yang nak beli silalah berhubung dengan Azizi.

Nilai XMF bergantung kepada each transaction(ala PV direct selling plak) Nanti bole lah dia advisekan kat kite. Tak gitu..

Ashraf said...

Mana-mana kengkawan yang jadi Head of Department atau boleh influence/ recommend sebarang projek diorganisasi sendiri atau ada leads from other organization, silalah brainstorming kat sini untuk tambah kan XMF and pocket money.

If you want to chat with me via skype, my ID : ashraf.innofacts

Ashraf said...

Kita perlu melantik bendahari XMF (Joint Account holder - 2 orang) preferably ladies.

Auditor juga di perlukan.

If you have any suggestion please do so. Kalu XMF dah bernilai berjuta rupiah bolehlah kita bayarkan elaun tahunan.

Ashraf said...

Untuk makluman, sekarang ni dekat pilihanraya, banyak projek-projek runding terus dilaksanakan untuk membiayai jentera pilihanraya BN.

Open your eyes and capture the cake. Jangan biar penyamun sapu sorang.

Ashraf said...

About projek pilihanraya, broker-broker penipu pun banyak jugak. Jadi kenalah scrutinize sikit peluang-peluang yang datang.

Seminit lepas ada somebody call me to offer 100m job + financing, tapi kena bayar 50k via lawyer.

Ha jenis macam ni memang suspens sikit, tak caya tanya Mat Ros.

Anonymous said...

Kengkawan,

Cadangan XMF ini bagus. Itu hari wa makan nasi lemak yati yang sedap tu. Sambal ikan bilis tu ada sedap aa..ada ajimoto ka?

Apa kata Chef Yati jual resepi atau bagi kursus nasi lemak kepada sesiapa yang berminat at RMXXX pastu bagi xx to xxx kepada XMF.

Wa pun boleh bagi kursus Nasi Ayam Hainan untuk tujuan komersil punya.

Ashraf said...

Sesiapa yang perlukan Maid, sila beritahu.

I have one with photo and passport picture.

Available immediately from Mataram, Indonesia. Maid macam pelakon Filipina pun ada tapi mahai sikit.

Harga: 3500 XMF$: 100

Longjon a.k.a Panjang said...

001 Nama Projek: Menyiapkan Laman Web untuk Kelab Golf XXXXX
Status projek: Peringkat Sebutharga
Lead Originator: Inche' Meor
Nilai Projek: RM2500.00
Nilai XMF: RM500
Tarikh Serahan XMF: Not Available

Bro,
Please provide any specific requirements which may relate to hosting, content management, design, static or dynamic website etc. because these will involve proposed quote per se.

Ashraf said...

Long Jon,
Proposed Package and Requirement are as follows:
1. Hosting Package (Ebiz1) - http://exabytes.com.my/products/
hosting/linux/
2. Web Package - Joomla Dynamic Content Mgt System, Up to additional 5 Components and 5 Modules on top of standard component and modules.
3. Graphic Package - Up to 5 Custom design banner
4. Remote Helpdesk and Support Package - Inclusive 1st year, Option 2nd year onward at RM500 p.a

Ashraf said...

Long Jon,

Tolong ceritakan sikit program MAVCAP kat kengkawan kita. Thanks.

LongJon a.k.a Panjang said...

Salam Asraf et al,

Currently, I'm brutally busy with moving office matters as i have to personally monitor the renovation progress and so on. Hence, I will be ON & OFF to the site office and no legitimate time to sit on my desk though.

Perhaps, I will spare a time to disseminate some info on MAVCAP and its CIP grant program for the benefit of all in near future.

Will keep on posting once my foot is rested steadily on the ground.