Friday, June 8, 2007

TRIBUTE TO ZULKIFLI YUNUS




As we being informed on the situation of Zul Yunus, without further delay, the fund raising campaign starts NOW!!!!

Fellow friends!!!...show your support..rush to the nearest CIMB and pour some of your penny...we believe you care and generous...

Name : Zulkifli Mohd Yunus
A/c No : CIMB Saving 0716-000-7595-526

31 comments:

MIOR AZHAR said...

RM100 from me

Anonymous said...

Zul Yunus ni tak leh tukar nick name ke..Kata orang tua-tua, panggilan nama ni satu doa, 40 orang dok sebut sakit siang malam, sakit le kawan tu..

Ashraf said...

I would suggest, by end of next week, Tajul can update us the total amount received by Zul.

Only then we can gauge the mobilization effectiveness made via this network.

Appreciate each contributor could sms Tajul the amount contributed, of which not announce here.

"Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing, bagaikan isi dengan kuku, berat mata memandang berat lagi bahu memikul, sudah jatuh ditimpa tangga, tak dapat 10 ringgit, 5 ringgit pun tak pe..(lepas makan 1 kepala sehari)"

Ashraf said...

In view of a genuine comment from a blogger who remain to be anonymous, without further delay, I had to edit the title of this posting.

Anonymous said...

Dalam gambar diatas, ada kawan kita yang rambut groovy tu. taksilap namanya Azian. Aku pun dah ingat-ingat lupa.

chik said...

mungkin cerita zul ni was announced during our reunion, maybr i'm not aware ,can anybody update me on him ?

Ashraf said...

As of today, collection for Zul stood at RM180 (As per Tajul Update). Mari-mari menyumbang untuk bantu sahabat kita yang memerlukan...

CIMB - Zulkifli Mohd Yunus
0716-000-7595-526
MBB - Waheeda bt Abdul Halim (Tajul Wife) - 107116056320
RHB - Tajul Ariffin - 10702800136513.

Anonymous said...

kekawan yg pemurah, those yg nak transfer direct to Zul's a/c kat CIMB through maybank2u need to key the ic no of Zul, ic no is :
670821 08 5519

Anonymous said...

Zul ni sakit apa? Harap-harap bukanlah sakit kronik. Semoga cepat sembuh & boleh bekerja seperti kawan-kawan yang lain.

Ashraf said...

Zul ni bukan sakit kronik. Rasanya dulu masa orientation dia demam panas. Ketika itu dua orang mamat ni iaitu Zul Yunus & Zul Bahadon duduk serumah. To make identification between the two Z, the term "Zul S****" get surfaced.

Zul Yunos sekarang perlu sedikit bantuan kewangan kerana tiada pekerjaan tetap selepas company lama tempat dia kerja bungkus.

Apa sejarahnya, macamana boleh berlaku, itu panjang cerita...Kekadang seseorang tu boleh terperangkap dalam satu kemelut yang menyebabkan ia buntu dan tak mampu mencari jalan keluar tanpa dibantu orang lain.

Semalam Syed Amir ada satu job leads untuk Zul kat KL sebagai jalan keluar sementara bagi mengatasi masalah kewangan beliau.

Beliau juga menawarkan tinggal dirumah sewa mertuanya secara percuma sehingga Zul mampu membayarnya. Kenderaan pun akan disediakan.(Harley Davidson made in Japan punye)

Tahniah Syed Amir diatas keprihatinan beliau. Pengalaman ngeri Syed Amir agaknya menjadikan dia prihatin terhadap Zul ni.

Nak tau cerita lanjut, berhubunglah dengan Tajul.

mat g said...

aku dah buat transfer rm100.00 semalam through IBG

Anonymous said...

Oooooo..... gitu citenya. Ingatkan sakit betul-betul.T/kasihlah Ashraf tolong explain kat kite-kite yang tak tau ni. Lebih baiklah jangan gelar dia Zul S**** lagi.

Anonymous said...

Salam...
Rasa2nya kita ada seorang lagi sahabat yang benar2 sakit dan memerlukan bantuan, mungkin bukan dari segi kewangan (sebab dia masih bekerja)tapi sokongan moral utk dia tabah mengharungi kehidupannya...teman maksudkan Rozwa (sakit buah pinggang), dengar kata setiap minggu beliau terpaksa ke klinik utk "Dialysis"...cuba2lah bertanyakan khabar beliau...

Ashraf said...

Yes, Rozwa. Jumpa dia last masa Amir kahwin last year.

Hope can meet him next week, sebab pergi Ipoh. Rakan kita memang perlukan bantuan moral/support group. Rozwa kerja kat mana..?

My father also dialisis 3 x seminggu. Sayangilah buah pinggang anda. Reducekan kolesterol, check and control your blood pressure, minumlah banyak jus buahan segar daripada teh tarik, kurangkan gula, sama-samalah kita ingat mengingati sebab umur kita semua dan over 40.

Badan dah mula menunjukkan kesan -kesan akibat dari amalan pemakanan yang telah diamalkan berpuluh tahun sebelum ini.

Zul ucapkan terimaksih kepada sahabat yang ikhlas membantu beliau keluar dari kemelut yang dihadapinya sekarang. Meor, Mat Ros, MatG, Rais, Nafisah, Tajul, Syed Amir, salam hormat daripada Zul sekeluarga.

Ada yang telah menyumbang tapi namanya tak dapat dinyatakan /tidak diperolehi lagi. Insyallah akan update.

Ashraf said...

Sebentar lagi masuk waktu Solat Jumaat.

Marilah kita bersegera mengingati Allah diatas segala nikmat , ujian dan rezki yang telah dikurniakan dan tinggalkanlah jual beli dan urusniaga...semoga kita semua termasuk kedalam golongan orang-orang ynag berjaya..."

Anonymous said...

FYI..Rozwa keje kat EPF..He might not have financial problem bcoz everything being taken care of by EPF..but i think he need friends to talk to...share thought and pains and others...

Ashraf said...

New photo blog was updated in this posting.

Kepada Long Jon, hang jangan dok try nak publish gambar "terbarai". Biar betul..Semalam aku tengok ada draft posting. Dah kena delete dah...

Sape ada gambo Rozwa yang terlama atau terbaru bole publish kat sini. Hari ni wa nak jumpa Yo..nanti kita tengok gambar Yo plak..rambut dia dah reda banyak..

LongJon a.k.a. Panjang said...

Salam Yop Asraf,

Member ofis teman ni, dia ajo buat lampiran gambo dan kami dok mengetes lah kesana kemari tapi teman tak da le niat nak nganto pulak ke dalam blog ini. Setahu teman, teman udah kensel gambo tu!

Walaubagaimana pun, sori le ye Mr. Computerman. Itu aje le sekepin gambo yang terselit dalam laptop teman sejak teman kene computer....yang gegambor lain tak pernah lah pulak teman menengoknye.

Ashraf said...

Long Jon,

Explanation accepted, tapi Samjo kata kalau nak lawan sapa ada koleksi terbaik, kita bole buat private blog..no problem..

Anonymous said...

amboi! amboi! Ashraf ke yang nak perform the private blog tu? Biar betoi....

Anonymous said...

Baik dan alim bebeno mike yek..sekeping je. Terlior teman nak buat menantu rasenye.

Mr Chairman said...

Al-Fatihah buat Ayahnda kesayangan Puan Salamah Jan yang telah kembali menghadap Ilahi pada hari Khamis 21hb Jun 2007..Semuga dicucuri rahmat yang Maha Esa...

Selamat berjaya kepada Zul Yunus yang mula melapor diri ditempat kerja, mudah mudahan 'Success".

Nafisah said...

Salam takziah dari saya sekeluarga buat Kak Sal di atas pemergian ayahanda tersayang. Semoga rohnya ditempatkan bersama orang orang yang beriman.

Ashraf said...

Salamah,

Alfatihah dan ucapan takziah dari kami semua.

chik said...

ucapan takziah buat Salamah Jan sekeluarga, semoga roh allahyarham dicucuri rahmat.

LongJon a.k.a Panjang said...

SJ,

Takziah untuk anda sekeluarga.

Semoga Allah mencucuri rahmat keatas roh ayahanda anda dan menempatkannya disisi para solihin, amin.

Salamah Jan said...

Assalamua'laikum,
Terima kasih dari saya sekeluarga kepada semua di atas ucapan takziah dan juga doa yang dihulur.
Tiada apa yang perlu disedihkan, kerana pemergian telah ditakdirkan.

Lonjon said...

Salam Yop Asrap and the gang,

Bebalik kepada gambo-gambo pencerna minda dan tubuh badan, teman tak nafikan si Samjo memang terer...

Kepada anonymous -
pilih lah daku jadi menantu mu... pasti tak rugi memang wirid sampai pagi.... (kena nyanyi macam Latip Berahim)

Tajul said...

Minggu ni, Cikgu "Sham nana" pindah mai Taman Pauh Indah dekat Politeknik Permatang Pauh. Sesiapa yang ada kelapangan, bolehlah datang tolong angkat barang...he..he..he...
Kat Taman Pauh ni dah ada 3 orang termasuk saya, Jay & Nana. Sesiapa yang nak hantar anak belajar kat Politeknik @ Uitm kat sini bolehlah singgah jumpa kengkawan

joe pinto said...

Tajul,

Tolong bagi no tepon 'sham nana' boleh tak? Kalau tak bagi dalam blog ni pun, boleh sms kat aku pakai no ni... +44 791058 9386

Salam.

DaMA said...

SELOKA MELAYU

Hari ni aku nak kongsikan satu seloka.

Menarik seloka ni. Semuanya pasal Melayu! Mungkin juga boleh menarik melayu-melayu dalam blog ni utk bantai aku balik...

Bacalah artikel ini:

Di mana boleh cari ramai Melayu

Pastinya di Kelantan dan Trengganu
Dan juga di pasar malam dan pasar minggu
Di Akademi Fantasia dan Pesta Lagu
Di Jom Heboh orang Melayu berpusu-pusu
Di Sungai Buloh dan sebelum ini di Pudu

Dan di jalan, lumba haram tak buka lampu
Dan di selekoh duit rasuah depa sapu
Di pusat serenti akibat ketagih dadah dan candu
Di malam kemerdekaan dan malam tahun baru
Terkinja-kinja best giler menari macam hantu

Apa hobi orang Melayu
Terkenal dengan budaya malas dan lesu
Berlepak buang masa tak jemu-jemu
Atau baca majalah Mastika cerita hantu

Tengok telenovela dari Filipina dan Peru
Sambil makan junk food kacang dan muruku
Mana tak gendut berpenyakit selalu
Kalau nak berlagak melayu nombor satu
Asal bergaya sanggup makan nasi dan toyu

Boleh tak jumpa mereka di kedai buku
Atau di perpustakaan dan majlis ilmu
Atau ambil kelas kemahiran di hujung minggu
Ada tapi kurang sangat ke situ

Kenapa Melayu jadi begitu
Nak salahkan sapa ibubapa atau guru
Pemimpin negara atau raja dulu-dulu
Ayat lazim di mulut ialah malas selalu

Nak harap kerajaan saja bantu
Terutama sekali kontraktor kelas satu
Tak habis-habis gaduh nak jatuh sapa dulu
Dan suka sangat dengan budaya mengampu

Sampai bila kita nak tunggu
Bangsa Melayu jadi bangsa termaju
Boleh, dengan beberapa syarat tertentu
Pertama dengan banyak menguasai ilmu

Kata nabi ikutlah al Quran dan sunnah ku
AlQuran yang diturunkan 1400 tahun dulu
tapi apakah yang kita tahu,cuma baca nak halau hantu

Wallahu a'lam.