Sunday, March 25, 2007

Reunion 2007 - Pengenalan

Salam,

Sdr yang dihormati. Malam tadi beberapa orang sahabat Manjung 2nd batch berkesempatan untuk Mini Reunion di rumah Salamah Jan di USJ4, Subang Jaya, Selangor.

Terima kasih Salamah diatas kesudian menjadi host.

Banyak makanan yang sedap-sedap disediakan. Ada yang bawak makanan dan ada yang melenggang kangkung termasuk le teman.

Tujuan perjumpaan adalah untuk membincangkan tentang persiapan "Reunion 2007" yang bakal diadakan di Taiping Resort atau dulunya dikenali sebagai Bukit Jana Golf and Country Club, Taiping, Perak.

Yang dapat hadir bersama semalam ialah:
  • Salamah Jan (Host)
  • Meor, Isteri (nama?) dan anak2 - Pengerusi
  • Amir
  • Azizul
  • Shamsul (Samjo) dan Azian
  • Syed Amir, Rafidah dan anak2
  • Rais (Longjon) dan isteri?
  • Ashraf, Rafidah dan anak2
Memandangkan teman baru 1st time datang bincang, jadi maklumat mengenai Reunion ni akan di kemukakan untuk tatapan semua melalui blog ini oleh Salamah dan Meor selaku peneraju utama.

Teman hanya diamanahkan untuk mewujudkan blog ini bagi tujuan melicinkan penyampaian maklumat mengenai reunion 2007.

Jadi, gunakanlah ruang blog ini untuk kita berbincang, memberi pendapat dan buat keputusan yang sewajarnya.

Jadi silakan Salamah/Meor untuk meneruskan bicara...

Sesape nak mengomen pun dipersilakan. Tak yah login. Click Comments hyperlink kat bawah nih untuk new input..atau untuk membetulkan posting ini..

23 comments:

Joe said...

test

Anonymous said...

sori le longjon, puan salamah dan lain-lain kerana saya sulaiman bin arifin tak dapat hadir ke rumah tempoh hari. masalah keluarga...

Anonymous said...

tuan pengerusi,

saya sulaiman bin arifin adalah kenduri kahwin pakcik di kelantan pada 2 jun 2007. apa nak buat ha?? masalah keluarga lagi...

SALAMAH JAN said...

Sulaiman, your explanation has been noted, tq.

kak chik said...

sal, the date is still a long way to go, still have time to confirm, anyway syok sangat bila ada blog ni, boleh communicate ngan semua

Anonymous said...

salam to all ...hai sulaiman,apa boleh daa...masalah keluarga ....

Tak dpt Yong nak nolong nyerr :)

SAL said...

Chik ... mana jauhnya ... campur, tolak, bahagi, darab .... adalah lagi 2 bulan .... mana nak beli kain, tempah baju, nak pilih labuci lip lap lip lap ... ish ... kejap jer tu Chik ... Daftar jer .... senang Sal nak kira budget ni ... takut tak cukup .. kena cari sposor ni ....

amir said...

Maybe we should start by gathering all contact numbers..I can provide my database..
Ahamat 016-3603427 Ajeeb 012-2692401 Are Lee 019-4809020 Are "G" 012-4132616 Ashraff 019-2290055 Azizi 012-5170800 Azizul 012-3995603 Bad 012-4098596 Cikun 012-3393340 Dan Mangkuk 013-4336474 Zai 016-5469168 Inche Mior 012-5226996 Jay Boroi 019-4786435 Jazz 019-5597892 Longjon 019-3230388 Mat Ganja 019-5589544 Mat Ros 012-4593652 Meor Amiruddin 016-5682054Pin 012-5551093 Samdol (mana ada org dengar casette Dire Straits anymore?) 016-6227937 Samsuri 017-4284420 Shamnana 012-4432649 Syed Amir 012-3507949 Tok Lee 017-4865300 X7 a.k.a James Bond 019-5726476 Yo 019-3289595 Baderolhi Sham 05-2549646 Leman 012-3897032 Mustatir 012-3935157 Faharul 016-5580205 Ramlan 012-3294901 Jo Pinto (UK number aa..) 447910589386
Well, the list is incomplete, maybe somebody can update the current numbers..

amir said...

Tuan Leman punya excuse ni tak cukup strong...Takkan PAKCIK dia tak kawin lagi...?

Rosaidi said...

Assalamu'alaikum warahmatuLLah.
Years have gone since I first met all Manjung-AC10 guys and gals after our college lives. Thanks to those who are willingly to initiate and organise this coming reunion. How I wish to be there again but, sadly, the date is coincided with my other programme which we (I, my friends and dot.dot.dot) planned to take place on Sunday the 3rd (1st day of the week for Kedah..., nak buat camna). Unless otherwise we change our initial plan... Tak pa laa...cuma aku nak mintak maaf kat semua org atas silap salah aku dulu, semoga Allah ampunkan aku. Pls convey my message to everybody. Thx. al-fakir ila Allah-DEEMATALIM

Anak ketam said...

Masih berbelah bagi........

roy said...

well it's good to have a reunion.. after all..but still have time to confirm...
anyway.. kak sal & mior, sorry tak dtg to our mini reunion hari tu.. balik perak..

Anonymous said...

Saya sulaiman. Apa nak jadi dengan rosaidi tu lain macam je bunyinya. Tapi tak apalah saya maafkan silapnya (setahu saya tak ada apa yang silap). Rosaidi, saya juga minta maaf atas kesalahan dulu-dulu.

Untuk makluman tuan pengerusi, saya ada masalah lain. Mula-mula nak turut serta (siap bagi tahu pakcik tak hadir kendurinya), tapi adik bongsu pula tetapkan kenduri kahwinnya pada 2 June 2007, siap hantar sms "abang tak datang pun tak pe...". Jadi nampaknya memang tak dapatle saya ke Taiping.

Belum muktamad lagi...

zz said...

leman,

hang jangan le buat drama swasta lakkk........

amir said...

Kalu Tuan Leman nak berlakon dalam "Gerak Khas" kena tepon Yusoff Haslam laa.

Anonymous said...

Assalamualaikum..

Mintak maaf banyak2 saya tak dapat hadirkan diri sebab saya terpaksa ke KL untuk kenduri anak penakan saya.

Terima kasih banyak2 kepada kawan2 yang sudi datang ziarah saya semasa saya terlantar sakit tahun lepas.

May Allah bless us all. Wassallam

JURUCAKAP REUNION said...

Yang Mr of Ms Anonymous komen posted on 18/4 at 5.01pm tu boleh tak perkenalkan diri .... ramai sgt yg bernama Anonymous di blog ni. Tima kasih, wasallam.

Rosaidi said...

Bro Leman, aku mmg nak sangat jumpa kamu... Aku pernah cari kamu masa kat Unit Jenayah Kolar Putih dulu (lama dulu tu, bro..) Last-last yg jumpa cuma Zaharul dan Mazhan jer...(teman umah I8)

Pasal minta maaf tu, biasa laa... aku kan org yg paling banyak bercakap, jadi keberangkalian aku buat salah dgn org tu memang tinggi. Salah kita dgn manusia ni, kan ker kena mintak maaf dgn manusia dulu, baru Allah ampunkan dosa kita tu...

Setakat hari ni, aku dan family merancang utk join reunion ni, melainkan Allah tidak mengizinkan, tak leh la sampai....

Allah hafiz - deematalim

Anonymous said...

Dear all......Happy to see more & more coming, BUT please ensure to bring sufficient call cards / bussiness card & credit cards......

Om said...

Hi guys,
I plan to come all the way from Terengganu. But I'm coming alone. My wife has to attend a meeting and my children wants to spend their holidays with my ex-wife. We'll have a blast I hope.

Anonymous said...

OM.....Since hang mai sorang sorang tu, penuhkan la bonet kete tu dgn keropok lekor......"Buah tangan"........Buleh gak share share malam tu, suruh chef Taiping Resort goreng ..........

Om said...

BEGHEH!!!!!! Cuma budu je ambe tak emboh bowok. Aku rindukan TEMPOYAK!!!!

Anonymous said...

tempoyak baru takde, bukan musim doyan sekarang. tempoyak tawun lepeh ade le.....