Saturday, March 31, 2007

DIA Class of 1985

1 Abdul Rahim Kodim 013-5965212
2 Ahamad 016-3603427 (Confirm - RM 40 : Paid)
3 Amir Hamzah Jauhari 019-5105067 (Confirm - RM 80 : Paid)
4 Ashraf 019-2290055 (Confirm - RM 195 : Paid)
5 Azizi Ghazali 012-5170800 (Confirm - RM 80 : Paid)
6 Azizul Rahman Ghazali 012-3995603
7 Azulia Tajul Arus 012-9181240
8 Badrul Hisham (Bad) 012-4098596 (Confirm - RM 145 : Paid)
9 Badrol Hisham (Bai) 019-5774139
10 Bond (Rusida) 012-9013430 (Confirm - RM 200 : Paid)
11 Faizal Amran 019-9857158 (Confirm - RM 40)
12 Haslina 013-6800080 (Confirm - RM 225 : Paid)
13 Jafry Omar 019-4786435 (Confirm - RM 40 : Paid)
14 Kamal Baharin 019-5589544
15 Khairul Azzudin (Jazz) 019-5597892
16 Khairul (Yo) 019-3289595
17 Khairani Khairuddin 012-2068865
18 Maizura Meor Zawawi 012-5052370
19 Masmawati 013-5105584
20 Mat Rosni Lazim 012-4593652 (Confirm - RM 200 : Paid)
21 Mior Amiruddin 016-5682054 (Confirm - RM 40)
22 Mior Azhar 012-5226996 (Confirm - RM 200 : Paid)
23 Mior Rozali 019-2315675
24 Mohd Ali Ghazali 019-4809020 (confirm - RM 40 : Paid)
25 Mohd Razif Mufti (Ajeeb) 012-2692401 (Confirm - RM 40 : Paid)
26 Nafisah Musa 013-5818991 (Confirm - RM 170 : Paid)
27 Norashidah 012-6303224 (Confirm - RM 40 : Paid)
28 Norazhar Ibrahim (X7) 019-5726476 (Confirm - RM 40 : Paid)
29 Norlis 012-3135668 (Confirm - RM 40)
30 Rais Mutalib 019-3230388 (Confirm - RM 40 : Paid)
31 Rogayah 012-2329925 (Confirm - RM 185 : Paid)
32 Rohani Hashim 012-3970910 (Confirm - RM 250 : Paid)
33 Roslelawati Md Zin 012-5443814 (Confirm - RM 210 : Paid)
34 Rosaidi 012-6802936 (Confirm - RM 235 : Paid)
35 Rosilawati Mustafa 012-5201402 (Confirm - RM 55 : Paid)
36 Rosli Husin (Tok Lee) 017-4865300 (Confirm - RM 160 : Paid)
37 Rosliza Jaafar 016-6290267
38 Rozwa 013- 5299411
39 Ruslan (Penakan) 019-5625462 (Confirm - RM 40)
40 Saiful 017-5969515 (Confirm - RM 40)
41 Salamah Jan 012-3217515 (Confirm - RM 250 : Paid)
42 Salmah Yahya 012-3791086 (Confirm - RM 40)
43 Shahidan 013-4336474
44 Sharifah Mashirah 019-4784624 (Confirm - RM 250)
45 Shamsuddin (Nana) 012-4432649 (Confirm - RM 40 : Paid)
46 Shamsul Johari 016-6227937 (Confirm - RM 240 : Paid)
47 Shamsuri Musa 017-4284420 (Confirm - RM 130 : Paid)
48 Sheikh Mohd Nasir 016-4003458 (Confirm)
49 Suhaimi Mat Isa 012-4719427
50 Sulaiman Ariffin 012-3897032
51 Syed Amir Syed Lope 012-3507949
52 Tajul Arifin Mustafa 012-5551093 (Confirm - RM 40 : Paid)
53 Yati Idris 012-4227658 (Confirm - RM 125)
54 Zaki 012-3393340 (Confirm tak confirm - most probably confirm)
55 Zaliana Zainuddin 016-2303596 (Confirm )
56 Zamri Bakar 012-5267844
57 Zarinah Dan 012-3861617
58 Zainuddin Zakaria 016-5469168 (Confirm - RM40 : Paid)
59 Zulkifli Bahadun 019-4440190 (Confirm)
60 Zulkifli Shafie (Aji) 012-4132616
61 Zulkifli Mohd Yunus 012-5336533
Junior:
1. Ramlan (Confirm - RM40)


No contact
1 Rosnah
2 Wardati
3 Salma Taib
4 Ruhiyati
5 Sarimah
6 Salmi
7 Zakiah
8 Noraini Omar
9 Rudzwati
10 Akma
11 Kwn Akma
12 Specky girl (Sori tak tau nama)
13 Anuar Mursyadad
14 Azman Hashim

Kembali ke Rahmatullah:
ALLAHYARHAMAH KHAMIZAN KAMARUL ARIFFIN
ALLAHYARHAM SHAHRIN AHMAD
ALLAHYARHAM SUHAIMI JOLEMAN

172 comments:

Anonymous said...

To add Ahamad (Mat Gonjeng) 01663603427 to the list

Missing In Action
1. Suhaimi Mat Isa
2. Khairul Azzudin (Jazz)

amir said...

Ahamat @ Mat Gondjeng telephone number is 016-3603427. Shahidan @ Dan Mangkuk's name is not found in the list..013-4336474
Suhaimi Mat Isa is still traceable, he's at Public Bank Berhad Nibong Tebal Branch & his tel no is 012-4719427. Jazz is very much alive & kicking! He's at Kospek Teluk Intan & his no is 019-5597892.
Anybody knows where Faisal Amran @ OM and Zamri Bakar are?

Anak Ketam said...

Hallo kengkawan!
Nama Man Lanun apa aaa? Rasa2 korang dah lupa....

Cicak Man said...

Tak silap wa, azman hashim. Man sorry la kalu silap. Dulu aku suka gak main tangan besi hang main kepit-kepit..

Anak Ketam said...

Hoi cicak, aku bukan Man laaa, aku tengah cari dia. Sapa2 yang tahu sila buat announcement.

amir said...

Man Lanun @ Siman Jugra a.k.a Azman bin Hashim kot..Ari tu ada nampak dia kat Pertama Complex (masa tu arwah Suhaimi Joleman masih ada lagi..) tapi tak dan nak catch him..Maybe Are Lee boleh assist coz depa sekampung..

X-7 said...

Sal, pls update Baderol Hisham (Bayi) 019-5774139

Anonymous said...

Macam mana ni, ada sorang tu nama dia ada dalam list, tapi yesterday I call dia, dia tak tahu pun nak diadakan Reunion.

Anonymous said...

Kamal Bahrin (Mat G) not in list
Zamri Bakar HP no. 0125267844

Anonymous said...

Salam...wak leh tolong sikit...kamal (mat g) ada di bank rakyat caw.jelapang, ipoh..no. soree..wak x pasti..organiser pls find out..

faisal amran ( omb ) ada di kuala terengganu..x silap hp. dia 019-9491588..cikgu kat sana...

amir said...

Kamal Baharin bin Omar dah tak leh panggil Mat "G" lagi..Badan dah x kurus macam dulu. HP no 019-5589544. Korang tak tengok ke dia masuk "Who wants to a be a millionaire" ari tu?

SALAMAH JAN said...

Thanks for the additional phone number ... noted.

SALAMAH JAN said...

I'm still wondering ... where are the girls????? Come on girls ... we need your participation as well ... whats the meaning of reunion kalau yang hadir mostly guys. Show the GIRL POWER babe.

JURUCAKAP REUNION said...

For those yang dalam contact list tapi tak tahu-menahu pasal reunion ni, I am very, very sorry. Maybe my sms tak reach you all. I will re sms to all with updates of the costing soon which will be easier for them yang tak ada Internet Access to register.

Mr Chairman said...

Guys... This reunion is everybody's affair.. not for 1 or 2, is for the whole batalion..I strongly believes that everyone cooperation very much anticipated to flash & flags this good intention to hold this Grand Re-union..Those you people see & feel is touchable by u..please do so and war-warkan..tak kan itupun berkira kot..

chik said...

memang mendukacitakan participation drp kaum hawa !!

Anonymous said...

wak rasa...geng hawa kiter lebih suka berdendang untuk suami dan anak2 ajer..itu yg sebaiknya..camnilah..kak chik buat opening act dgn abg x7 kiter...amacam...setuju...oraitkut...kalau tak..dgn wakpun leh duet...lagu p.ramlee...

zai said...

Yg datang bujang dan nak save cost
bg tau la,kita boleh kongsi satu
bilik 10 org pasai tgk bilik macam
boleh muat tapi mesti sama muhrim

kak chik said...

memang le tanggungjawab tu kepada suami dulu, kewajipan !! tapi sebenonya kak chik tak jadi hal kalo nak duet ngan x7, tapi takut wooo, dia ada 2 backup singer, lebih baik dgn lu aje tapi wak kasi tau dulu la sapa wak baru boleh tengok key tu boleh ngam atau tidak, lagu p ramlee no problem dan jugak samada backup singer wak tu ok ! Ke, lu dtg solo!!

amir said...

Ada sorang lagi yg kita missed out..Abdul Rahim bin Kodim a.k.a Wark Rahim 013-5965212

X-7 said...

Aku ingat nak dtg solo je, line clear sikit. Teringin nak duet dgn Khairani, kot2 boleh adjust..

Anonymous said...

Hai! X7, wat pe tiba tiba nak duet ngan Khairani....Cita cita dulu tak kesampaian kot!!!!!! Pecah tembelang.......

Mr Chairman said...

Syok tgok hampa bergusti kat dlam blog..ttpi isi isi lah sama kat ruang "PESERTA" tu..baru la class..senang AJK nak budget & plan..

Anonymous said...

Chaiman.....Beside those register through this blog, can you update us how many families has responded / registered !!!!!
Come la geng, gua tak sabor nak tengok "plus" & "minus" engkorang after 20yrs.......

Mr Chairman said...

Mr/Miss/Mrs Anonymous..

Those registered at "PESERTA" are the confirmed registration...yang bisik/ckap kosong/bagitau kawan kata nak mai tak ambik kira...sebab no black & white....Why not u expose yourself and register....Buat makluman semua, kalau banyak ni je yang mai..The " Grand Reunion " still on..cuma tukaq jadi " Tiny Re-Union" je ler...

85617883 said...

Kan? kan? Aku dah kata dah..... X7 dah back to normal. Nak dtg sorang plak....
Tp x pe X7 sbb wa pun dtg sorang. Cuma teloq jgn lupa bawak. Agi idup agi ngelaban.

Anonymous said...

Salam..wak rasa..mr. chairman dah angry..kalau camnie..jadi tiny reunion..kita buat kat restoran kat ipoh ajerlah..mr. chairman leh support semua..tapi wak nak suggest kat pn. sal utk includekan kat tepi hp. no. dia class of 85 lokasi kwn2 kita as well..cth mior azhar - ipoh...etc..barulah tau kat mana kwn2 kiter tu..
2. wak ada pernah tersempak dgn azman a.k.a man lanun kat ipoh sekejap dulu tahun lepas dgn wife & anak2 dia, masa wak turun ipoh kejap urusan kerja..
3. pasal girls kiter tu..kak chik kena jadi one of the dream girls..baru cun melecun..
4. X7...wak rasa..elok gak dtg solo coz leh pi bukit larut lepas tu..wak pun leh join...

JURUCAKAP REUNION said...

Untuk memastikan REUNION ini dapat diadakan dengan jayanya, beberapa sukarelawan/sukarelawati dikehendaki bagi mengisi jawatan AREA COORDINATOR.
1. Kedah/Perlis
2. Penang
3. Perak
4. Selangor/Kuala Lumpur
5. Lain2 (Pantai Timur/Selatan)
Sekurang2nya seorang bagi setiap kawasan.
Tujuan mengadakan jawatan ini adalah utk memastikan tiada yang ketinggalan dari mendapat berita2 terkini memandangkan tidak semua boleh mengakses internet.
Bagi sesiapa yang berminat sila hubungi saya di salamahjan@pesystems.com.my
Pecahan nama mengikut kawasan akan diberikan kelak. Terima kasih.

chik said...

dream girl ape ? bagi le tema dulu ? x7 tu nak adjust ape lagi ngan khairani 2, nak world war 4 ke ? kpd kaum hawa sila le register kalau tak mr chairman buat kat ipoh aje le & setuju kalo dia sponsor !

Anonymous said...

Hei gang, kesian kat Mr Chairman,dah berbuih minta registered cepat,jadi baik le korang registered.nanti dia merajuk X7 rampas kuasa lagi teruk

Anonymous said...

kalu Mr chairman nak sponser kat Ipoh, setuju 110%, idup Chik!!!!!

Mr Chrman said...

yg ni buat kat otel kita bayo sama-sama ler..nnti aku mkn nasi minyak aku sponser semue..satu melaya aku jmput mkn pree...

X-7 said...

Caya Meor! buat sungguh, aku boleh jadi pengapit hang, baru kengkawan tau kita kamceng..

Mr Chairman said...

X7..hang jgn dok ingat semua orang rancak mcm hang..aku maksudkan makan nasik minyak anak anak aku kawin la woi !!!

Spongebob said...

Aku harap X7 tak termengorat anak Meor sudah la...berat punya kes nak makan nasi minyak nanti..

amir said...

Macamana la agaknya kalu X7 kena panggil Inche' Mior "Ayah...."?

X-7 said...

Ko orang ingat aku ni teruk sangat ke, sampai anak member pun nak sapu. Aku memang pencinta wanita tapi aku bukan buaya..

85617883 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
X-7 said...

85617883, WOI KAMU YA ALI..HANG JAGA!!!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ashraf said...

Dear learned Xmanjung,

Confirm participant especially from the members who have access to internet are still not encouraging.

Yang tak de access tu, we need assistance from bloggers to follow up voluntarily.

Kindly register or help to register your contact on behalf and confirm your/their attendance as soon as possible and not to wait for the last minute.

FYI my adik ipar punya kenduri date terpaksa di adjust sebab priority given to this reunion event. Malam tadi rombongan keluarga bakal adik ipar datang rumah wa to reschedule the kenduri date, instead of 3rd June, brought forward to 27th May. Sebabnya bapak mertua wa tak nak pergi kalau wa tak de.

If the date is by majority not feasible, gauge by the lack of confirm participant in two weeks time, I suggest we just called off the event.

We need to wrap up things by 30th April so that other important appointment are not jeopardize.

Xmanjung understanding are very much appreciated.

85617883 said...

X7 jgn konfiden sgt.

Anonymous said...

Tok Lee d'mana kamu?.........

Salmah Yahya said...

Salmah Yahya
Norlis Yusoff
(To book a room)

CHIK said...

nampaknya girls participation cuma 11 org aje, Mr Chairman buat kat Ipoh aje le !! Kat jurucakap reunion letakkan countdown kat mana2 comments supaya senang diorang nak decide whether to attend or not to attend.Kalau start dari hari ini countdown nye ade le lagi 45 hari !!

JURUCAKAP REUNION said...

With the consideration of time constraint and everybody has set their focus to Bukit Jana Golf Resorts Taiping..The reunion will be resume in Taiping with any numbers of participations..As of today total attendee stood at 87 numbers and rooms' booking has been made.TQ

Jafry said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ROSLI said...
This comment has been removed by a blog administrator.
JURUCAKAP REUNION said...

Confirmed participation as at this hour - 93

Rosaidi said...

Nampak meriahlah blog ni. Sapa pun pengasasnya, aku ucapkan syabas kerana berjaya menghidupkan kembali silaratul-rahim yg terputus setelah sekian lama. Tahniah.

Aku pun teruja melihat ramai kawan-kawan lama 'berblog' cuma aku realized ada nama yg tak ada... Tajul Ariffin? Azulia Tajul Arus ada!? Tajul Ariffin tak dak? Tercicir ka? Tok Lee tak ingat kat dia ka?

Nafisah said...

Do keep in touch through this blog......

Blues said...

Dee...awat plak takde...cuba hang perhati betui-betui, kan nama Tok Lee & Tajul dah confirm nak mai...wa masih teringatkan moto RXZ hang tu...pagi-pagi dok bersiul!!!

amir said...

Rosaidi,

Ruginya hang kalu tak dtg, X7 kata stage untuk karaoke tu nanti ada shower...

85617883 said...

A'kum semua. Mmg betui pun byk nama x de dlm list DIA Class of 1985. List tu takat huruf 'S' je. Sal tlg update.
Antara nama2 yg tertinggal yg aku ingat adalah spt Samsuri, Samsudin (nana), Suhaimi Mat Isa, Shaik, Syed Amir, Samdol, Tajul, Zainudin (zai), Zulkifli Bahadon, Zulkifli Shafie (Aji), Zulkifli Mohd Yunus (zul sakit), Zakiah, Zamri Bakar, Azman Hashim (man lanun), Zaki (cikun)
Kalau x de contact no. pun just put in the list. Nanti kecik pulak ati kwn2.

JURUCAKAP REUNION said...

eemmphh!!!!! All names actually earlier ada...tup! tup! hilang....commitee telah arahkan blog wizard tolong carikan mana pegi nama nama tu!!

Rosaidi said...

O yeah Bro Blues, aku mmg tak nampak nama Tajul kat list nama tu, tapi ok laa, dia dah confirm pi. Eh?? Aku pakai RXZ ker dulu? Ada sapa-sapa boleh confirmkan kat aku? Sorilaa... aku ada mental blockage dlm sebahagian dr memori aku. Tu yg depa dok panggei aku John Doe tu...

Amir, shower kat stage tu lebih memberatkan reason aku utk hadir, insya-Allah.

Anonymous said...

Dee...Shekeen mai...InsyaAllah...hg ingat jugak kat aku noo...

amir said...

X7,
Punahlah harapan hang nak berduet ngan Khairani..Tengok dia tak register pun..Nampak gayanya terpaksalah hang berduet ngan Inche' Mior je..

85617883 said...

Khairani tu mula mmg nak mai. Tp X7 la gatai nak duet lak ngan dia. Bukan apa... Part amelina X7 nak nyanyi, takkan dia kena nyanyi part iwan lak.
So X7, ayat balik sampai khairani nak pi. Ada masa lg

Blues said...

85617883...X7 tu bukan boleh kira...kalau tak berduet ngan Khairani pun dia akan cari mangsa lain...silap-silap Bai'e jadi mangsa...

Anonymous said...

Tapi, Cik Khairani sendiri pun tak komen apa2..Kata org melayu diam tanda setuju...(untuk berduet la X7...)

Zai said...

Hampa jgn under estimate X7,dia skrg ni menyayi lagu Radja, Spider
.Tak main dah lagu2 dangdut dan Raja Ema

Anonymous said...

Mr Chairman...awat 18 members je yang confirm paid...yang lain-lain tu ramai confirm tapi tak paid lagi...jadi ke dak Reunion ni??? Minta tolong updatekan latest status...

85617883 said...

woi kome.... x7 dah tukar strategi. Dia x respond kat blog ni dah. Dia buat personal sms. Entah apa dia ayat kat Zai sbb tu Zai backup dia.

Anonymous said...

X7, nak nyanyi lagu spider ya. nak request ni. nyanyi lagu "gosok (aladdin)" satu. versi asal tau. jangan buat versi dangdut lak.

Mat Ros said...

A'kum semua...
Sory cz aku lmbt respond trhdp blog ni. Maklum le agak sibuk dgn keje ckit... Tp aku dah cnfrm akan joint. Rs sronok lak kita "chatting" mcmni. Trasa nostalgia menerjah kmbali ke ruang minda ini. Kalu blh, gunakan nama glamer yg lama ms dulu2 tu! jgnla gunakan nama glamer yg baru. Anyway, thanks to all of u...

Blues said...

Caya la X7...lagu "JUJUR" (Radja) satu....tapi kalau nak lagu "JEJAKA IDAMAN" gak, wa no hal...

amir said...

Zai @ Housemate.....
Apa sudah jadi dgn hang?????? Ingatlah bahawasanya X7 adalah MUSUH KETAT kita!!!!

X-7 said...

Ko org jangan le kaitkan aku ngan Khairani lagi...tak kebulurnya dia kat aku. Dia diam maknanya tak suka le. Aku ingat nak try lagu Ella yg Heliza AF nyanyi baru2 ni...

amir said...

X7,
Kenalah hang pakai tudung macam Heliza-AF gak macam tu...Sure cun...

Anonymous said...

Jgn kutuk habis2 sgt kat X7,simpan sikit kat sana.Pasai tu aku back up dia.
Nanti kat sana kita kutuk dia lagi.
Dia tak kisah dan penyabar pasai dia yg paling tua.

X-7 said...

Malam ni aku tidoq dlm kereta. Biasa la time dua2 tak ok. Aku rasa aku tak payah la nyanyi lagi. Dulu pun 3 semesta aku dah perform, kasi chan la kwn2 lain. Lagi pun aku dah tua...

Mat Ros said...

A'kum semua xmanjung,
Teman pun stuju... Jgn kutuk habis2 X7 tu, simpan ckit. Nti s'pai sana teman pun nk join cz ada un-settle biz... maklumlah satu rmh, kan!

Mat Ros said...

Jurucakap reunion,
Tak jemput our ex-lecturer(s) hadir sama ke?

Blues said...

Hampa tengok...X7 dah merajuk, bagi can le dia nak nyanyi...bab kutuk tu kita simpan kat sana nanti...org tua kalau merajuk, payah nak pujuk...buruk rupenya!!!

85617883 said...

A'kum semua. Dah byk aku miss nih... Internet ofis aku rosak lak. Woi Mat Ros, welcome to the blog. Tapi bond kita sorang ni sentimental la. Siap puisi nostalgia menerjah ruang minda la plak.
Hangpa semua dah mula simpati kat X7? Percaya lah, jgn buat silap. Semua itu strategi dia. Aku dah masak sgt ngan org tua sorang ni. Minta simpati le tu.
Kwn2 semua, jgn terpedaya. Teruskan kutuk dia. Jgn risau dan ragu2. Kat sana nanti kita fikir kutukan lain plak.

zai said...

Semalam aku try hantar tapi tak boleh masuk mgkn ayat aku kena gam

85617883 said...

Nak tambah skit lagi. X7 sendiri dah kata Khairani takkan kebulur nak duet ngan dia.
Komen aku....
X7..... Tau x pe....

Mat Ros said...

A'kum semua...
Since kita dpt brjmpa ramai2, why not gunakan ckit teman punya kepakaran dlm bidang commercial crime ie forensic accounting. Maybe mr chairman blh bg about half an hour session to talk regarding skim cpt kaya (internet, shares, etc), cheating (gores n menang, manipulation of account - financial statement, criminal breach of trust, etc)... Hanya utk peringatan kita.
TQ.

Ashraf said...

Ok bagus Mat Ros. You are welcome to give talk.

By the way, itu hari punya kes ada perkembangan ke.?

Ashraf said...

Zai,

la ni tarak sapa gam aih..kalu tak leh masuk sebab trafik jam la tu..

Satu lagi sapa yang tidoq dalam kereta atau yang sewaktu dengannya bole la dengaq lagu ni kat http://202.75.60.86:8811/307_1146146370_12__madu_tiga.mp3

Anonymous said...

http://202.75.60.86:8811/
307_1146146370_12__madu_tiga.mp3

Mat Ros said...

A'kum semua...
Ashraf, kes yg mn satu? Sori la.. I got no idea! Hr tu mntk email address, tp x hntr apa2 pun!

Hai guys!... Dah nk sejuk blog ni, mls nk ber"chatting" ke?

Ashraf said...

Mat Ros, Pls find attached email content sent to you at mrosni67@hotmail.com. (probably I'm sending to wrong email id)

Publish kat sini supaya other blog member whom had encounter similar scheme to be aware:

++++++++++++++++++++++++++++

On 23/4/2007 9:14am - Ashraf (Innofacts) wrote:

Salam,

Sdr Mohd Rosni,

Pernah tak dengar company yang buat modus operandi seperti berikut:
Nama company: 3A Consulting Sdn. Bhd. (647162-T)

- Dakwa ada asset RM500 billion di US federal Reserve milik Kesultanan Indonesia
- Sedang berkempen seluruh Malaysia dibawah konsep hibah dari harta di atas
(Program terbarunya dianjurkan di Putrajaya Convention Centre)
- Satu bahagian hibah antara RM100,000 ke RM300,000.
- Sape yang nak dapat bahagian hibah bayar processing fee.
- Sedang aktif merekrut peserta yang membayar processing fee

Jadi sebelum ramai lagi orang melayu gigit jari, ada baiknya Sdr Rosni tolong tengok apa yang patut untuk case ini.

Di atas perhatian tuan, di ucapkan terima kasih.

Yang benar,
Ashraf
019-2290055

X-7 said...

Selagi aku masih ada hampa sume kutuk la, dah takde baru menyesal. Mat Ros, aku mintak maaf krn.. polish kasut, senjata kimia, ikat tgn tgh tidoq, memekak dlm bilik.. aku byk salah kat hang. Pembonceng2 motor, aku pun mintak maaf krn suruh pegang itu ini.. bukan niat nak ranjau. Terambik apa2 brg dan apa saja kesalahan aku...

Anonymous said...

Awat Mat Ros..hang ada ugut nak tangkap X7 ka?...hang ni tak patut betui..tau la hang ada pistol.

Walaupun dia pernah ikat tangan hang masa tidoq, takkan hang nak balas gari pulak..isk...maafkan lah..hang ni dendam kat dia rupanya..tak sangka.

Mat Ros said...

A'kum semua...
Kes yg mcm Ashraf tu byk dh brlaku n 4 yr info, semuanya tipu. Anythng yg sape2 offer samada kena loteri, dpt hadiah (cash) or anythng yg kita x prnah involved apb di suruh byr (bank-in) utk certain pyment such as legal fees, insurance, terrorist/drug tax, etc adalah mengarut!!!!!

Kpd X-7, aku x dendm apa2... past is past, cuma nk tuntut ilmu kot2 blh guna!... He3...

JURUCAKAP REUNION said...

Assalamua'laikum.
Wah meriah carpet nampak ....
Insya Allah, beberapa lecturer akan menghadirkan diri di Grand Reunion kelak.
Hari Ahad malam Isnin, 8.30 malam ni akan dia adakan mesyuarat letak kerje dan ... member2 kat area KL kalau nak join di persilakan, tempatnya Restoran Kg Pandan, Jln Yap Kwan Seng.
Confirmed coming will be Shamsul & Wife(Yan), Salmah Yahya, and maybe Norlis.

Anonymous said...

Gua nak tanya satu je, MR RAJOO attend tak ?????????

Ashraf said...

I think Mr Rajoo dah meninggal if not mistaken.

But anyway aku terhutang budi sedikit sebanyak dengan kesabaran dia mengajar BI. Aku fail 2 x . But kali ketiga dia bagi gak 4.00.

Anonymous said...

# Hai orang-orang yang beriman, apabila diseru untuk menunaikan shalat pada hari Jum'at, maka bersegeralah kamu kepada mengingat Allah dan tinggalkanlah jual beli 1476. Yang demikian itu lebih baik bagimu jika kamu mengetahui. (QS. 62:9)
# Apabila telah ditunaikan shalat, maka bertebaranlah kamu di muka bumi; dan carilah karunia Allah dan ingatlah Allah banyak-banyak supaya kamu beruntung. (QS. 62:10)

Mr Chairman said...

Makk aii!!! bergusti sakan hampa...myself just back from China, so pasai itu senyap je..By next week AJK will post the detailed agenda of the reunion..Tiada X Lecturer yang akan turut serta sebab masing masing tak bagi respon mengikut waktu yang ditetapkan..Tuan Mat Ros kata nak bagi talks tu kita akan slot kalau ada masa..tapi yang sure Tuan Mat Ros pasti akan pegang mike punya..X7 be prepared to sing!!! AJK mencadangkan bacaan doa akan dilakukan oleh Tuan Imam Mat Ganja @ Kamal Baharin sebab Tuan Mat Ros diubah ke Karaoke DJ..sape setuju angkat tangan!!!!!.....

Anonymous said...

Mr Chaiman, hawat tak habaq nak gi China? Boleh gak tumpang beli jade/cristal !!! Amacam, boleh makan ke???? Last year gua pi Beijing ( Great Wall Of China dll) , 1 minggu, hilang 4 kg !!!!!! Hang hilang berapa kg @ rembat je............

Mr Chairman said...

Tak kan nak habag satu Melaya!!!!..anyway berat tak hilang, tapi duit banyak hilang (shopping).. Tour agency bwk kitaorang makan kat restoren Islam..Berbondong orang malaysia kat dlm restoren tu...aku tawakal je ler..Next time bila kita semua dah kaya raya kita buat Reunion kat Beijing...bole shopping/bwk balik satu kapal

Om said...

My new number is 019-9857158
errtha_67@yahoo.com

Mat Ros said...

A'kum semua...
Hai dah makin sejuk blog ni!
85617883... whre hve u been? Internet hang/rosak kot?
Amir... apa dah jd, snyp jer?
Samdol... never seen yr comment!... Hidup lg ka?

chik said...

mat ros ni berkobar-kobar lately ni kat blog, kes semua dah settle ke ? jgn salahguna kuasa Tuan Mat Ros !!

zai said...

Mat Ganja nak mai ke tak.Tak tulis
cfm pun.En Meor tlg settlekan ,Kalau mai sat pun utk baca doa jadilah.
OM lu kat mana sekarang ,long time no see.

Mat Ros said...

Tak la brkobar2 sgt Kak Chik... Cuma bl kes dh kurang, dok kt off jer, smbil2 tu baca komen kwn2... Rs excited plk!... Tak sbr nk jumpe u all.

Om said...

For your info Zai, aku kat Paka, Dungun. Mengajar di SMK Ketengah Jaya. Hang nak mai KT hang sound dulu. Aku boleh bagi diskaun penginapan kat Primula Beach Resort. I'm a club member.

Blues said...

Bro Om...amacam guitar Fender Lu? Still leh guna lagi ke? Jgn lupa orang Pengkalan...see Lu kat Taiping...

Om said...

Aku dah ada gitar baru. Yang lama dah jual. Plus, aku baru beli gitar bass secondhand jenama Yamaha. Aku tak pernah lupa orang Pengkalan or any of our ITM Manjung members.

Zai said...

Just for info.Aku contact Rozwa,dia tak dpt sbb kena tukar darah that day(dialisis).Dia sakit buah pinggang seminggu 3 kali dialisis.
Sekarang dia masih di EPF Ipoh.
Bayi(Badrul) pun tak dpt sbb baru tranfer dari Ipoh ke Putrajaya.

Blues said...

Bro Om...kalau cam tu leh le kita jammed lagu "Rock & Blues" mcm dulu-dulu tu!!

chik said...

Tuan Mat Ros, takkan sengap terus bila kena tegur, bukan marah, seronok bila semua respond baik kat blog ni, keep it up all !!

mat G said...

assalamualaikum.

Kehadapan kawan-kawan semua samada yang masih mengenali atau tidak. Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada peneroka awal blog ini dan berharap blog ini diteruskan sampai bila-bila selagi tidak diblok.

Saya masuk blog ini agak terlewat kerana rumah saya ada komputer tapi takder line, alhamdulillah setelah cukup simpanan sikit pegi TM masuk line telefon inilah response awal daripada saya.

Saya juga ingin mengucapkan terima kasih atas jemputan penganjur dan yang mencadangkan saya baca doa tu. dukacita dimaklumkan saya tidak dapat menghadiri acara ini kerana pada tarikh tersebut adik ipar saya akan melangsungkan perkahwinan. Disini saya ingin mengambil kesempatan menjemput rakan-rakan untuk hadir ke rumah kami di 157, jalan Masyarakat, kg tengku husin, ipoh pada tengahari berkenaan sebelum menuju taiping.

sekali lagi saya mohon maaf kerana tidak dapat hadir atas sebab-sebab yang dinyatakan di atas.

man lanun comfirm mmg keje KL now.

Ashraf said...

Assalamualaikum;

Untuk makluman semua, pihak Khazanah Nasional Berhad kini membuka peluang untuk para Graduan yang masih belum mendapat pekerjaan untuk mengikuti Program Peningkatan Keupayaan Kerja (Graduate Employability Enhancement Programme). Sekiranya anda, rakan-rakan, anak-anak, saudara-mara berminat sila dapatkan maklumat lanjut dan permohonan di website www.khazanah.com.my

Sekian.

Anonymous said...

Tahniah Mat G (macam Kenny G le "pulok"...sebut macam M.Rajoli punya iklan kopi).

Sungguh terharu teman memdengornye. Bole bagi no tel Man Lanun? Nak mintak maaf dengan dia sebab pernah sembunyikan tangan palsu dia.

Mat Ros said...

A'kum semua...
Tak sengap la Kak Chik, cuma agk sbuk sehari dua ni. Mybe nxt week out-station ke Kelantan utk 3/4 hari. Mcm tu la routine nye...
To organizer... Please up-date new list those who confrmed 2 attend.
TQ.

Anonymous said...

Tuan Mat Ros & those who use to have Pantai Timur official trip or business trip, singah singgah la kat MS GARDEN HOTEL KUANTAN ( **** CITY HOTEL )- Gua bagi special rate........Sori blog organisor, gua tumpang advertise kat kengkawan....Apa gunanya kawan kan ??????

JURUCAKAP REUNION said...

The List is being updated regularly and as at this hour the above are the confirmations received.

JURUCAKAP REUNION said...

Oiiitt Bond ... wah iklan free nampak.

Macam mana ni Mr Chairman and MOD ... kita nak charge ka?

Boleh gak buat tampung beli hadiah for Karaoke winners.

Mr Chairman said...

Bond...why dont you sponsor/bring 3 or 5 complimentary stay (2days, 1night)at your MS Garden...buleh gak buat hadiah atau lucky draw....baru le meriah..boleh gak nak rasa berapa power nye F.C. MS Garden!!!!

Anonymous said...

Ala Chairman/spokeswoman.......Gua baru acah advertise sikit, dah nak charge! No hal lah, setakat sponsor 2 voucher tu....Kalau nak lebih, hold event "kat sini laa pulok"!!!!!!!!

Mr Chairman said...

Great!!! Disember I'll be at your MS Garden with all my family, 4 days 3 nights stay..tapi first night tu complimentary dari you le!!!

June 2017 kita buat reunion kat tempat you..ok?

Anonymous said...

Woi chairman.......Bijak ...Bijak...Ni le org Pahang kata "KENA KE MU" Bior betoi.....2017 aku dah PENCEN !!!!!

Mr Chairman said...

Ha ha ha..Work smart not work hard...Eh..by 2017 you dah reach 55 ke? biar betul!!

Anonymous said...

Woi......Hang ingat aku keje gomen ke? Pencen 55!!!!! Aku PRIVATE DAAAAAA..............50 kena balik kg !!!!

JURUCAKAP REUNION said...

Waaaa ... 2017 tu I rasa I dok sibuk buat kenduri kawin anak kut ...

If everything goes well, we try to make 5 tawun sekali or 2 tawun ke.

Apasal blog mcm senyap jer ....

Anonymous said...

Blog senyap??????.......Everybody reserved......Cool......."Excited hingga tak terkata".....Busy going for intensive diet programme......

Anonymous said...

baguih le kalu ada yang rajin nak buat 2 thn sekali. kenalah set aside untk budget reunion.Program ni termasuk le Cuti-cuti Malaysia tahunan.....

Zai said...

MAT G,
REASON HANG TAK BOLEH PAKAI SAMA YA MACAM LEMAN.KAMI PUN SEMUA ADA KENDURI KAHWIN.MAI LA SAT MLM 2HB
TU UTK JUMPA KAWAN2. BUAT DI TAIPING BUKAN JOHOR.

Anonymous said...

lemak dah tepu ..... "intensive diet" pun tak sempat nak cairkan lemak. 2 minggu lagi, waduh-waduh....

Mr chairman said...

Guys..why worry about how you looks..face the facts that everything changes after 20 years....be happy..afterall who you want to impress???...everyone of us ada trailer to take care oredi... (Excluding those never change status la)..most important you all come and meet each other & share the great moment...

chik said...

Bond, awatla tak habaq kat MS Garden boleh gi special rate , akak 4/5 kali gi sana last year, merata cherating duduk,this coming month or July nanti nak book, nanti inform balik le !!!

Bond said...

Chik......Camno I nak habaq, LOST TRACK DAA....Apa apa pun please visit "www.msgarden.com.my"....Don't worry, hotelliers works around the clock, just give me a call....

mat G said...

I try but not a promise

85617883 said...

Message from Jay....
To : Amir & Zai
Get ready !!! Jgn over confident sgt....
Jgn sangka air yg tenang tiada buaya.... memang ada buaya. Dan dengan rakus akan meratah mangsanya (both of u )

85617883 said...

Blues, wa nak buat request nih. nanti lu dtg bawa cd karaoke blues gang. wa nak minta lu nyanyi lagu apo nak dikato. Wa bleh backup skit tang sebut "apo nak dikato" tuh.
Nostalgia.....

Mat Ros said...

A'kum semua...
To organizer... teman lewat ckit, cz ada kenduri kt Kelana Jaya on the 2nd.
Mana X-7 nih?... Snyp jer! Takkan tak selesai lg "mengejas" yg mana satu nk bw?

Zai said...

85617883

Bgtau kat Jay,jgn hisap rokok banyak nanti batuk dan demam,Dah tak dapat .....
Mat Ros,
X-7 punya internet di DBI limited,
jadi tak boleh pakai selalu

85617883 said...

Zai

Aku tau hangpa mmg harap jay "injured". Kalu tak kalu, hangpa x de chance menang punya. Kalau jay injured, kami pun ada alasan kukuh kalau kalah. He...he...he..

X7 bkn x mau chat atau internet DBI rosak tapi 1 dia jawab, 10 lagi serangan dtg. Tu yg guna strategi minta simpati tu..
Lagipun X7 la ni tgh dok pikiaq nak bagi alasan apa kat kwn2 supaya mlm tu bleh tidoq dlm keta. Mengapa X7 suka tidoq dlm keta?? why? why? Aku ada jawapan nya. Jeng..Jeng..Jeng... Tunggu.......

Anonymous said...

Jwapan nyer ialah...!!!!!!!!!!!! "supaya senang dia nak begayut dgn bakal no 3" itupun mau jeng! jeng! jeng! ka?...

amir said...

Hangpa semua siap....X7 akan mendendangkan medley lagu "Madu 3" dalam bermcam-macam irama..Rock, Irama Malaysia, Zapin, Asli, Dondang Sayang, Rap (?), Dangdut...Lagunya satu je, tapi bersambung-sambung...

Blues said...

85617883...wa no hal...kalau lu nak nyanyi lagu "Apo nak dikato" tu...tapi wa rasa Mat G dah sound dah kat kita...semua dah lepaih 40, so malam tu wa nak relax dan makan je le...

amir said...

Blues,
Life begins at 40..Men are like wine, they get better when they aged..Lagipun nak heran apa, X7 (yang IC dia takdak 'A' kat depan tu) pun nak nyanyi gak lagi..Siap buat survey ngan kengkawan lagu apa yang nak di'sumbang'kan malam tu...

amir said...

Kalu kengkawan nak tengok adegan dari filem 'Rocky', bab dia practice sebelum fight day,(siap dengan background music "Eye of a Tiger"), boleh pi Seberang Jaya dan Sungai Petani. Tengok Jay ngan Are Lee training nak lawan badminton...
Another thing, rules untuk game badminton nanti:-
1. Dilarang isap rokok masa tengah main
2. Kena pakai seluar pendek atau track suit, seluar guard kaler merah adalah di LARANG!
3. No betting allowed, nanti Tuan Mat Ros tangkap....

mat G said...

Sebagai tidak mengecilkan hati kawan-kawan, Insya Allah saya akan kesana pada pagi ahad sesudah solat subuh.dah try adjust dah Zai, siang kenduri mlm ada birthday anak aku pulak.

X-7 said...

Meor,

Aku rasa aku tak main golf la, main ngan hang asyik gaduh je.

Mat Ros,

Hang blh partner b'ton ngan aku?
Kita lawan pemenang antara jay/ali vs amir/zai. Hang duk depan jaga net, aku cover belakang.

Sal,

Apa menu dinner nanti? Kat cinta sayang dulu saya makan telog rebus je...

amir said...

Mr Chairman @ Inche' Mior,

Sian tengok X7 tu, apa kata lantik dia je jadi AJK makanan..Boleh dia berurusan ngan "Kak Ani" (Dewan Makan kt Manjung dulu) di Taiping Resort lak. Tapi kengkawan jgn komplen kalu masakan tu sesuai ngan jiwa X7 sorang je......

longJon a.k.a Panjang said...

Salam,

Wa lama tak visit site ni, tapi nampaknya meriah bebeno...

Om,
Wa ingat lagi... pase lu le, wa bersemangat untuk pass English Test yang terkantoi 2 kali.

Anonymous said...

Yeh..yeh..5 hari lagi..
Yeh..yeh..nak dengor X7 nyanyi..

JURUCAKAP REUNION said...

Tuan-tuan dan Puan-puan,

Reminder:
1) Jangan lupa bawa kelengkapan sukan
2) CD karaoke kalau ada bawaklah,
in hand pun ada, tapi I tak tau
you all berkenaan ke tak, rock
kapak adalah jugak, 80an songs,
lagu2 terbaru pun ada.

Blues said...

Sal...

Lu tlg le carikan lagu "Jejaka Idaman" utk abg X7 kita tu...kang merajuk lak dia, tidor dlm kereta..kita gak yg susah..

Anonymous said...

X7...Gaduh main golf pun nak heran ke...kan kamu dah biasa gaduh gaduh..pasai tu tidog dlm krete...ada 2 pun serupa takde....

Mat Ros said...

X-7...
Ok la jd partner hang. Tp hang kena blnja aku dulu, mana tau nnti kalah kena blnja dia org plak! Tapi, game bdmnton tu bila? Semua game nk main masa tu gak!

amir said...

X7,
Elok lupakan hasrat hang nak main badminton ngan pemenang game Jay/Are Lee vs Zai/Amir tu....Dulu kat depan Block I boleh la hang nampak terer...racket ngan shuttle hang punya...kalu bagi jauh sikit dari hang dah kena tukar pemain...
Main je lah golf ngan Inche' Mior tu...Apa? Takut kalah ke?

amir said...

Samdol,
Ingat tu, Jurucakap Reunion dah pesan bawak CD (diulangi, CD) karaoke kalu hang nak nyanyi...Casette tak boleh aaa..

Blues said...

Amir...kesian kat Samdol tu, tlg le carikan casette player utk dia, dia nak nyanyi lagu "Sultan of Swing" Dire Straits...

JURUCAKAP REUNION said...

1) Lagu Raja Ema - Jejaka Idaman tak dapat la ... siapa yang ada tolong lah bawakkan.
2) CD Dire Straits I ada, so Samdol nak belasah Sultan of Swing boleh lah. Bon Jovi pun ada.

JURUCAKAP REUNION said...

For those yang not really sure how to get there, log on to www.taipingresort.com. Resort tu bersebelahan dengan Kem Tahanan ISA, Kamunting.

Rosaidi said...

Waaaa..... meriah betoi la blog kita ni. Mcm dulu-dulu....

Ni dah 149 dah kita mengepos. Nampak gayanya, penganjur kena create another cluster lepas reunion nanti.

Aku la ni ikut sama mcm Mr Anonymous.... counting down the days towards our grand reunion. Ada sapa-sapa yg dah dapat cd karaoke lagu Jejaka Idaman? Kalau tak, kena cari jugak Mee Mat Isa main gitar utk X-7!

Blues said...

Dee...
wa nak request lu nyanyi lagu 'Musibah'...pasai yg tu memang kenangan...kumpulan HIJRAH!!

Anonymous said...

Sapa2 yg dok belah utara tu tlg le cari dan bawak mai Are G atau Mee Mat Isa utk stand by main gitar buat X7...CD mau pun cassette 'Jejaka Idaman' tak dpt dicari..
Amir, hang siapkan btg penyapu buat microphone..
Ajeeb, ketuk timba..
ZZ dan Dee, suara latar..
Tok Lee, hang jgn gelak..
kita tinggai 4 hari lagi, woiiii

Anonymous said...

hari ni tok sah kire le.... 3 hari lagi woi......

Anonymous said...

MR/MRS ajk,
gue dah sakit tekak dok pulun practise karoke ni, nak tau juga apa prezennya? Vios ke? kondo ke?
Apa-apa pun gue harapkan dpt jumpa kekawan, itu dah cukup....

85617883 said...

Dee

Lupa lak nak pesan kat hang. Reunion kita kat "Taiping Golf Resort". Diulangi "Taiping Golf Resort". BUKAN kat Zoo Taiping. He.he.he

Sila dapatkan menu dari jurucakap reunion sbb rasa-rasanya "tebu" x de dlm list menu. Sila buat request kalau perlu.

Blues said...

85617883...
betui le..rasa tak sabor nak jumpa lu org semua...mcm nak sambut raya lak rasanya...

85617883 said...

mat ros

lu fikir abis2 sblum nak jadi partner bminton X7 sbb :

1) X7 kata dia yg akan cover hang. Aku doubt la. Rasa2 nya hang yg kena cover dia.
2) kalau hang buat silap/kalah nnti kena marah ngan X7.
3) Mlm sebelum game hang kena tido dlm keta ngan dia sbb nak bincang strategi.
4) Partner ngan X7.....Dah tentu kalah punya. Tak caya tanya amir

Anonymous said...

Yeh..yeh..tinggal 2 hari lagi..
mlm ni wa nak pack brg, esok dah start cuti..jumpa di Taiping!!

X-7 said...

Anonymous, May 29 4.00 pm,
Amboi sedapnya bahasa! Awak ni mesti pompuan. Sy tidog dlm keta krn sbb lain la...

X-7 said...

Sal,
Tak yah la susah2 cari CD jejaka idaman tu, itu lagu cintan karat puja jantan. Lantik sy jadi Pengkritik pun takpe...

X-7 said...

Amir,
Aku bkn takut kalah ngan meor, tp sebenornya dia yg takut. Bila nak kalah dia double-up, nak kalah double-up lagi. Dari betting RM15 jadi RM100 selubang. Gilerr! lagi pun aku malas nak makan selalu duit dia...

X-7 said...

Mat Ros,
Hang jgn risau, bawak aje reket. Kalu xde aku ada bawak spare. Aku tau sgt kemampuan depa tu, kalu aku sorang pun blh makan...

Chairman said...

Elehh X7..jgn dok temberang ler..bila masa yang aku betting dgn kamu sampai RM100 sbb bila pegi main kamu mana pornah bwk duit lebih RM100pun...yang aku ingat hari tu kamu kalah RM60..anak kamu telipun suruh beli lauk..kamu tengking budak tu...kejam betul...lepaih tu kalo beting RM15..aku menang, kamu makan kat kelab sampai RM14.50....Lagi pun aku rasa elok le kamu x main sebab kamu ada gaut..dah tu dari dulu sampai sekarang hcap 24..takde improvement langsung!!!

Mat Ros said...

Dearest My freinds...
Pasal request X-7 nak partner bdmnton tu aku x kesah cz kalu kalah pun, dia x blh marah... nnti reket aku bawak sendiri la.
Tang tido dlm kete tu, x main la... gua bw "penyedap" la, he3...
Ok, c u all there!!!...

Anonymous said...

Eh..Eh...Eh...Betul ke Mat Ros yang cakap "bawak penyedap" tu...Wow...Sudah "blues" ka sekarang....Gua tabik lu la brother........

85617883 said...

Amboi.. amboi.. amboi X7. Sedapnya bahasa !! Sorang pun boleh makan konon... Tak padan dgn gaut kamu ye. Nak ambil bola drop pun sangkut perut ada hati....

X7 nak jd pengkritik sbb kalau jd peserta ada >50 pengkritik tunggu nak kritik dia. Kamu patut jd penari latar je. Mcm Ahmad Kasan dlm mcm mcm aznil tu. Kah.kah.kah.
(Bro jgn marah. Nanti kena jual dgn harga 5 pound je)

Mat ros... lu rock la bro. Wat statement maut lg. Wa pesan lu bawa reket sendiri. Reket X7 jenis kayu pesen lama.

X-7 said...

Aduh byk benda x buat lg, nak beli baju, nak gunting rambut, nak polish kasut, nak cari bengkung. Raya pun tak mcm ni. This is my last comment. Panjang umur insyaAllah kita jumpa. A'kum semua.

Anonymous said...

X-7,
Hari ni DBI belum cuti lagi. Dato Bandar nak wat spotchek, lu jgn time off lak....Don't worry, mlm ni sempat lagi gi Gerbang Mlm beli baju, kasut & barut kat gerai bundle tu....

Hamba Allah said...

Sebentar lagi masuk waktu Solat jumaat bagi Semenanjung Malaysia.

Kepada yang uzur syarie dan musafir bole sembahyang kat rumah atau atas kenderaan.

Kepada jantan yang sihat segar bugar, silalah bergerak ke masjid sekarang gak..

Mat Ros said...

A'kum semua...
To penganjur/urusetia Grand Reunion, thanks so much for yr great effort n most happening reunion so far.
To sdr Ashraf (blog organiser), yr iniciative r so great n pls consider our ealier comments regarding this blog.
To all friends, yr contributions towards this occasion r much appreciated n keep it up for our next reunion....
Last but not least, ampun n maaf sekiranya trkasar prbuatan n kata2 yg kurang mnyenangkan. Smoga silaturrahim kita akan brpnjangan n dirahmati Allah swt.