Friday, July 11, 2008

SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA X7 & NORLIS - 26 Julai 2008

ANONYMOUS COMMENT WILL NOT BE PUBLISHED. PLEASE USE NICK NAME
Please click the image to enlarge.








Tuan puteri tersenyum-senyum
Melihat laksamana bermain rodat
Senyum-senyum jangan tak senyum
Sudah sempurna segala adat

Ayam dara di buat gulai
Bungkus bekalan letak di bucu
Riang gembira kedua mempelai
Semoga berkekalan keanak cucu

Ikan di laut asam di darat
Dalam kuali bertemu jua
Hati terpaut janji diikat
Atas pelamin bertemu jua

Ikan todak si ikan pari
Ikan linang di dalam peti
Adapun adat bersuami isteri
Senang dan susah sampai kemati


Tunduk segala rakyat jelata
Memberi takzim raja gahari
Raja rupawan di atas takta
Duduk memerintah barang sehari

Orang jauh dikenang-kenang
Hanya terkenang pada yang satu
Mula berkenal kemudian bertunang
Diatas pelamin sama bersatu

Panas kering siapakan tahu
Hujan rintik di daun pandan
Berjalan seiring bersentuh bahu
Sama cantik sama padan

Sianak dara memakai lokek
Lokek tersangkut dihujung julai
Untuk majlis membelah kek
Jemput bangun kedua mempelai

Pergi berzanji di pekan pagoh
Beli sekati ikan senohong
Sudah berjanji bersetia tegoh
Jangan dimungkiri bercakap bohong

Bunga Melati dihujung dahan
Disunting dara dengan cermat
Suami isteri berkasih-kasihan
Seperti nabi kasihkan umat


p/s: Rais, engko dah terlambat. Cakap je bergegar tapi hampeh....

213 comments:

1 – 200 of 213   Newer›   Newest»
Anak Ketam said...

Terkejut beruk aku, dahlah harini tak pegi khutbah......

Ajeeb said...

Yang benar ni??? Anyway tahniah...

LongJong said...

En Ashraf 'Administrator',

Teman cuma pasang niat tapi orang lain pasang jerat....

Kena pasang niat lain sempena Rejab ni...

ramleesarip said...

Woww!!! Ayam "dara" masak gulai lah nampak gayanya



To X7 : Lu memang hebatt...Tak tekejark lah aku mcm nih....

Mr Chairman said...

Adakah berita ini akan menghangatkan semula Blog kita????..semuga hits blog ni melepasi rekod "Grand Reunion"...

Kali ni sure ramai yang dapat pegi bujang..Bini konpom tak nak ikut punya!!!!!!!! Boleh tontong duit minyak..Minyak mahe!!!!

chik said...

x7, ropanye reunion kat taiping ari tu bukak jalan kat hang ye ! tahniah kat norlis semoga berbahagia ke anak cucu ....

Anonymous said...

Takde nyambut di Ipoh ke?

Anonymous said...

mr chairman, bini hampa soma mesti nak ikut punya sebab nak make sure kome tak menuntut ilmu tu kat x7 !!!

Anonymous said...

nak maut nyambut kat ipoh !!! tapi elok juga, save petrol & tol

Ashraf said...

mula-mula aku confuse gak..aku ingat X7 nak nyambut menantu

bila aku tengok gambor aku confuse another round, bila X7 kahwin ngan Norlis? Berderau..

Lepas tu kat jemputan kahwin 26 Julai depan plak tu..ish. .ish.. confuse..confuse!!

Setelah 10 minit barulah aku faham jalan cerita..sungguh gUmbira perasaanku

Bravo SIVAJI THE BOSS..Tahniah buat NORLIS juga. The destiny happens after 20 years. 1988 - 2008

arelee 85617883 said...

Bukan kata beruk, semua spesis termasuk ngan tarzan pun terkezut. Apapun, aku ucap TAHNIAH kat Norlis. Kat X7 takyah la tahniah (guna tahniah yg dulu-dulu pun bleh lagi). Cuma wa caya la kat lu. Bab ni wa angkat tgn la ngan lu.

Betoi la hang kata Ashraf. Memang SIVAJI THE BOSS. Cuma bezanya Sivaji ketuk kepala, X7 ketuk perut. Eh lupa lak... Sori la Norlis. Aku "terkata" kat laki hang.

IRONMAN said...

Satu...banyak-banyak. Dua...Jarang-jarang. Tiga...kadang-kadang. Empat....?

So kengkawan sekalian beringatlah. Bini bleh gi ikut. Kalau yg dah ada anak dara tu... ana rasa lebih afdal ditinggalkan di rumah.

Mana la tau kan....

nafisah said...

Selamat pengantin baru weh...

ini mesti kes dua-dua isteri merajuk...x7 kawin 3.......Anyway tahniahlah untuk kedua-dua mempelai. Semoga berkekalan dan berbahagia hingga ke akhir hayat

Untuk Leez, akhirnya hang jumpa jugak ngan "JEJAKA IDAMAN" yek.

Anak Ketam said...

Lupa nak ucap tahniah daaa, terkejut yaa amat. Pi mai pi mai tang tu jugak. TAHNIAH!!!

Anonymous said...

Bila eek..Reunion? Aku pon nak buat macam X7 jugak...he..he..he...

Syed said...

Tergamam aku.... Rais, lain kali kalu dah pasang niat, teruskanlah pasang jerat, umpan mesti power, jerat mesti canggeh. sape lak yang ke empat nya nanti, jangan terkejut, bak kata che mior akan muncul lagi orang yg ada dlm reunion tempoh hari, harap Norlis lah yang terakhir, anyway inilah qhado dan qhadar Allah. Tak kira siapa yg penting beriman......

Anonymous said...

Berita terkini !!!

Pengantin lelaki dah sarat....

jazz said...

Salam, tabik bro ....
Cakap memang serupa bikin,sapa-sapa yang nak berguru ,bawak pengeras ??

RAMLAN METTALICA said...

Brapa wife X7 dah tak keep track dah,masa aku keja Ipoh(95-95)2 atau 3 tak sure,girlfriend tak tau brapa,Tom Cruise kalau tau mesti jealous setahun income USD 10M,X7 Pegawai DBI incomenya sama harga breakfast Tom Cruise,Datuk K nangis,kahwin pun kena cerai,X7 tak payah.Rais,nasi dah jadi nasi minyak,carile lain,d office aku ni ramai
Tahniah X7,VCD yg pinjam dr Amir & Zai tlg return ASAP.

Ashraf said...

Ramlan,

Itu VCD title "Aksi Amir dan Zai yang Terlampau ke" ?

Anonymous said...

Azhar X7..., dlm banyak perkara, selain dari lagu yg hang minat dan rokok yg hang isap, aku memang senantiasa memberi sokongan aku kepada hang.
Bila mengingatkan balik lagu yg hang bawa, 'Pencinta Wanita' di Bkt Jana tu, aku sedar yg hg berbicara dari hati yg ikhlas. Nasib baik laa hg tk luahkan hsrat utk mmpristrikan Norlis di mlm kita mkn kat Taiping tu. Klau tk, mgkin Ali yg sntiasa memndang rndah kemmpuan hg terpaksa berbogel dr Bkt Jana ke Bkt Merah, dek kalah pertaruhan...

Anonymous said...

Teman sampai sekarang ni...dok musykil!!! Betui ke apa yg teman nengok & baca ni...hang memang pakar X7. Betoi kata deme, hang memang pencinta wanita...hebat...hebat...

Anonymous said...

Bro X7...buat le nyambut d Ipoh, leh le balik nengok...takde nya maut nyambut kat Ipoh tu...takkan deme berdua tu nak berparang!!!

Anonymous said...

Mr. Anonymous (July 14, 10:14am),

Jejangan Mrs X7 1st & 2nd yang pegi meminang Si Norlis tu.... Nak dapatkan payung emas bukannya susah. Tanyalah X7 sendiri, cammana nak dapatkan signature kalau tak ada persetujuan. Memang hebatlah BroX7 tu...

Mat Ros said...

A'kum semua...
1st of all, TAHNIAH to X7 (my x-room-mate)... kalu blh kata, andalah cemerlang, gemilang n terbilang di kalangan kta (on tht aspect la..) Anywy, aku doakan smga bhgia n sejhtera hgga akhir nyawa
Kpd samdol, bla lg?... cz evrythg dh d uruskan, tggu green light dr hang jer...
Last bt nt least... slmt kembali ber BLOG to u all...xmanjung!!!
W'salam...

Ajeeb said...

Ini mesti kes ambil signature tgh mimpi tido tghari ni...kalau tak takkan senang je dpt..kalau sorang tu leh le percaya lagi, tapi kalau berdua turun kan signature....ini mcm kes Bang Mat tu...caya le...

ramleesarip said...

Aku nak tanya koaghang nih, masa kita belajark dulu penah tak kita tepikir yg norlis akan terpikat pd X7 tu!!! Tak penahkan ?!!? Malah X7seniri pun tak penah tepikir akan menikah dgn norlis. Tapi ini lah yg dikatakan jodoh. Sebenarnya masa dalam perut mak dia, benda ni dah tertulis, hmmm.... what was written about my fate???

Walau mcm mana pun, kpd norlis ingin aku bepesan, bawak bawak lah mintak transfer ke ipoh tu cepat2. takut2 nanti x7 tu tua atas jalan aje... eheheheee....

Satu lagi nak ku pesan, memanglah dah jadi suami isteri nih semua pun boley, tapi kalu dgn x7 nih jgn sekali kali kau revealkan no pin atm kau tuh. takut2 kenyang dek mior boroi ajer akibat kalah betting main golf. Dia tu boya besark....

chik said...

dalam kita gembira menerima berita pernikahan norlis dan x7 ni ada kawan yang masih lagi bersedih, minggu lepas chik jumpa maizura , dia maklumkan bapa dia dah kembali ke rahmatullah pada 1 mei yang lalu, marilah bersama berdoa semoga roh bapanya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Al fatihah.

Mr Chairman said...

Aiikkk..Mr Ramlee Sarip!!!, apa kena mengena kamu babitkan aku pulak dalam drama nih....

Lepas nih sure X7 tak ajak dah aku main golf, main pool & karaoke...sbb jadual dia dah penuh dah!!!!!

Any way...untuk meraikan perkahwinan pertama Norlis...Konvoi ke utara akan diadakan pada pagi 26Julai mulai dari Kuala-Lumpur - Ipoh - Butterworth - Sg petani.

Ke saat ini Gang ipoh yg berhajat nak pegi..

1. Chik
2. Chu
3. Pisah
4. dan lain-lain

Sila register sapa - sapa lagi yang nak pegi tengok norlis sanding...

sammusa said...

Slm kwn2..aku mula 2tgk betoi ka ni atau gambaq superimpose ka...?? aku pun contak Mr chirman minta conformation..anyway all the best tu u X7..WA caya sama lu...
Samdol dan long John hangpa bila plak nak tambah kouta ..hang kata hang teraa..

Ashraf said...

Alfatihah buat Ayahanda Maizura.

Perkahwinan, Kelahiran dan Kematian akan digilirkan ke atas kita semua. Bersedialah bila tiba masanya...

"semua yang bernyawa akan merasai mati..." AL-Quran

sammusa said...

Mr Chairman, Bawaklah geng Cik Kiah satu bas..mai cek mai turun mai kedah..Nanti kita tengok la sape nak kena Kejor dan sape nak kena Pulun..don't get me wrong ok..ini term Malaysia Cup...ha..ha...

Anonymous said...

Kita ramai2 ni sibuk le dok bercakap yang macam2...tuan punya diri yang berdua tu..takan tak ada respon...jawap mai le...dah banyak persoalan tak terjawab ni...

Lis said...

Assalamualaikum,

Utk makluman semua sebenarnya kami x bersanding. I hanya buat majlis yg sederhana sebagai tanda kesyukuran dan ingin meraikan bersama kenkwn. Jemput ke rmh ya...

X7 said...

Salam buat kenkwn semua. T.kasih diatas ucapan tahniah & doa restu. Hope 2 c u all in SP. Takziah pd Maizura diatas pemergian ayah tersyg. Al-Fatihah.

Ashraf said...

Kepada Xmanjung members yang nak auto receive komen direct to their email accounts, pls give me your email ID or you can register yourself (sign in).

Sent to ashraf.ok[at]gmail.com

Anonymous said...

Amboi2...kome berdua ni...bila masa yg kome bercinta ni??..siap berpantun lagi kat atas tu!! Insya'Allah, kalau panjang umur..kami akan sampai ke SP..

Anonymous said...

Leez......Aku terkenang masa dulu....Bila "MOTOR"X7 lalu depan blok nak pi makan, hang melompat "standby" kat balcony hostel manjung....Suka-suka, tapi tak sangka la pulak akhirnya dapat gak naik "X7"....OPS!Anyway aku amat "GUMBIRA", berkat REUNION!!! Syabas "Selamat Pengantin Baru" buat Leez & "Selamat Pengantin Lama Lama Baru" buat X7...

Mat Ros said...

A'kum semua...
Benda yg baik2 mestilah disokong. Ada sape2 lg yg tringin nk ikut X-7, cpt2 la semasa msih ada keinginan n 'kudrat'... Org lelaki ni ada 3 pringkat "KEHIDUPAN"... so, umur mcm kta ni, rs2nya dh nk masuk peringkat ke3, kot! Hw abt u, Samdol? Pls, respond!...

DaMA said...

Haaa...meriah sikit bila pengantin berdua dah mula bersuara... La ni mmg bnyak msg-msg semasa akan dipost kat blog kita ni..khas utk hgpa berdua. Hgpa boleh chck everytime bangun tidoq, masuk tidoq... Wktu di tgh-tgh tu... tk pyh laa chck...

Aku dh ucap tahniah kat Azhar X-7 hri tu, so la ni tahniah buat Leez pulak.

ruhi said...

Buat Norlis tersyg, chek amat terharu bila dapat tau hang nak kahwin. Ni tulih pun terketaq-ketaq. Awat hampa semua tinggai chek masa reunion no. Macamana kawan chek dari sekolah rendah sampai pi ITM tak ingat kat chek, sedih tau!! Apa-apa pun "SELAMAT PENGANTIN BARU". Chek selalu cerita kat hubby, kawan2 chek masa ITM semua dah lost contact. Nnt kita cite lagi no. Untuk kekawan lain contact i kat ruhiyati1967@yahoo.com.my

ruhi said...

Thanks to Kak Bond kerana contact i balik. Kalu tidak macam katak bawah tempurung!! I ni dah pemalu sikit. Hahaha!!

DaMA said...

Satu perkara Leez..., kenangan antara kita biarlah menjadi sejarah yang indah. Terima kasih kerana memberi peluang untuk mengenali diri Leez sebenarnya. Terima kasih kerana menerima aku sebagai teman mu, biar pun untuk sementara waktu. Jodoh antara kita hanya sebagai kawan biasa, namun aku tetap bahagia walau pun sesaat bersama mu..., biarlah kita kenangkan masa-masa lalu sebagai sebuah memori yang indah. Aku doakan kebahagiaan buat kau dan Azhar, teman baik ku..., sehingga ke akhir hayat kalian... Sampaikan salam aku dan ucap tahniah ku kepadanya kerana berjaya memiliki hatimu, dirimu dan cinta mu... Yakini lah dia, bahawa antara kita tiada dosa dan noda... Hanya sekadar sebuah persahabatan yg setia.

Dee

Leez said...

Salam..dee mmg tiada jodoh antara kita

DaMA said...

PERGHHHHHHH.... Ketaq peghot abg Azhar baca... Relax braderrrr... Pegang balik peghot tu bagi dia senta(centre) balik.... Tak dak apa aihh.. Aku lawak jaaa...

Mr Chairman, Kak Sal, dan lain-lain AJK Reunion kita dulu.., jomlah kita pakat bawak mai ke depan tarikh grand reunion kita yg kedua ni. Aku dah tak sabaq nak nyanyi untuk depa berdua ni. Lagi pulak la ni, X-7 dah tak perlu confuse lagi nak bawa bini yg mana satu (refer balik post dia masa awai-awai tahun lepaih..).

Aku harap kali ni Long John atau Samdol pulak nyanyi lagu 'Pencinta Wanita...' Mana tau kot dua-dua lelaki ni boleh hypnotize pulak dua wanita yg masih available?

DaMA said...

huwargh...kenag daku dlm doamu, Leezzz

Anonymous said...

Bila masa pulak anak gajah ni bercinta ngan Leez ni? setahu teman, dulu anak gajah ni bukan main rapat lagi ngan yg Chik mention nama dia kat atas tu...

Leez said...

Yati@ruhi...puas lis cari ti masa nak buat reunion hari tu...minta mak & Klia cari buku talipon lama2..dpt no rmh mak yati tp call berkali kali x dak org jwp..apa pun now dah muncul..alhamdulillah..keep in touch

Nafisah said...

Ruhi,
kemana menghilang? Last aku jumpa hang masa kat UPM dulu. Hang buat tax sekerat jalan, tak tahan berpisah dgn suami. Lepaih tu terus senyap....Nanti aku hantag emel kat hang...

Anonymous said...

Amboi, meriah kembali blog ni....

Ashraf said...

Samdol,

Berapa harga tiket untuk Nazaria. Aku book 3 seat bole? My wife pun minat nak join.

Anonymous said...

Ashraf,
aku rasa Samdol mesti masih terkilan lagi...memikirkan mcm mana X7 leh kahwin lagi...tu sebab dia masih tak respon...

Anonymous said...

dak eh... Samdol dah reserve seat 2,3 & 4 untuk bawak bakal-bakal, tayang kat X7.

ruhi said...

Dear nafisah,
Chek dok di Kuala Kubu Bharu, Hulu Selangor dah dekat 18 tahun dah! Tak hilang pi mana, tanya Kak Sal & Kak Bond depa pernah mai jengok chek sini. Beberapa tahun dulu jumpa Matun (DBS) kat opis chek. Jealous chek tengok gambaq hampa masa reunion 2007 tu. Yang bestnya ada attach sama gambaq lama, rasa kembali muda!!!

Nafisah said...

Ruhi,

Awat aku hantaq email kat hang return balik?

Anonymous said...

salam utk semuey bloggers xmanjung,

congrats bro X7...tapi teman riso weh..mujor kitey ada limit pada X4 ajer..kalo sampey X7...tumpor weh...padey yg ada hajat besor tu...terimaler seadanya pasangan sedia adey..kalo nak mencari ganti lain ler bukan tambah ye, teman doakan selamat bernikah...tapi jgn ikut Nabi bab itu jer yer..tp utk yg ada di perak..dan berhajat..teman ada kawan loyor yg buat krojer nie..hehehe

wassalam

Anonymous said...

Berhape lak komisyen ko & fees loyor tu?????

Anonymous said...

Anak gajah dgn Dama dgn Dee tu... sangkut mcmana?
Maizura = Wa ≠ Rozwa, kan?
Badrulhisham=Bad≠Baderolehisyam, kan?

Woiii...buboh la nama bila posting!

Zai mana? Hibernating ka..nesting?

ajeeb said...

Anonymous 12.30pm,

lu pun tak bubuh nama...mcm mana kawan2 yg lain nak bubuh nama...awat, hangpa takde nama ke?

ruhi said...

Pisah,
Tak dak apa2 pun kat mail i. Try had ni plak "ruhiyati@mdhs.gov.my".

Anonymous said...

tak tau plak teman ada yg minat nak tau..itu dokumen standard permohonan kawin tambah..guarantee lulus punya...

Lonjon said...

Teman rasa elok jugak X7 buat resepsen di ipoh.... mudah untuk untuk orang dari utara dan selatan hadir...Sempena meraikan kejayaan Pakatan Keluarga Baru.

Anonymous said...

woi berita gempaq...DSAI udah masuk dalam...skrg ada kat IPK Jln Hang Tuah...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
DaMA said...

Issh...deme ni, makin ditegor, makin ramai Mr Anonymous ni muncoi.

Sehubungan dgn berita menyedihkan sptmana yg Chik kabor bbrp hari yg lalu, aku ucapkan takziah kepada Maizura dan keluarga dia di atas kehilangan org tersayang.

Aku sependapat juga dgn anonymous pertama dan kedua terakhir sebelum pos aku ni..., X-7 tetap bro kita...tak baik kutuk fizikal dia. Dia lebih berumur dr kebanyakan kita.

(Aku defend engko Azhar...)

DaMA said...

Eh..hilang?? Padam?? Mr Administrator marah dgn Mr Anonymous ker??
Itu laa kome... X7 tu tinggi maqamnya.. Dia dah bina 3 masjid.. kome baru satu. Tambah si Ahamat tu...tiang masjid pun tak jumpa cari lagi!

X7 said...

DaMa, tak sangka hang backup aku. TQ. Nanti aku belanja makan kat ipoh.

Amir, awat hang silent je?

ramleesarip said...

Salam,
Sory,bukan tak nak respon. Baru arini aku dpt access blog nih. 2 ari lepas balik lumut ziarah org tua (bapak) aku. Dia sekang kat hptl navy (sakit org tua).

So, ape citer??
Gua bukan x nak follow si x7 tuh, belum ada rejeki lagi buat masa nih. Bila ada rejeki nanti maka, tidak akan telewat dan tidak akan tercepat walau sesaat pun.

Kepada kengkawan ku (lelaki & pompuan) ingin aku sampaikan satu pesanan drp orang alim, sesugguhnya perkhawinan itu adalah satu dakwah yg besar buat kaum hawa (kalu si suami org yg layak dan bertanggung jawap). Dan hanya insan2 yg tepilih shj yg akan diberi tanggung jawap itu.Tapi malangnya ramai yg gagal dlm ujian Allah tersebut. So X7, kau salah seorang insan yg Allah tlh pilih, maka jalani lah amanah itu dgn berdasarkan iman yg betul dan sempurna.Sentiasalah mohon petunjuk dr NYA agar kau terselamat di dunia dan akhirat.



NOte : Aku yg lebih memerlukan petunjuk dariNYA.....


To Ashraf,
Budget travelling costs ke SP aku kira2 dlm RM280. SO, cam na...?? Amir, kau nak pi ngan kita orang tak?

Ashraf kau ada plan nak tidork kat sp tak? cause amir katanya nak tidork kata sana, alang2 dah sampai....

chik said...

kalo dah ramai sangat yang gayanya nak meraikan leez ngan x7 tu, elok juge majlis resepsinya dibuat di Ipoh, mergekan dengan 2nd reunion kite. boleh lis ? x7 tu ngikut aje !!

ajeeb said...

wa setuju sgt dgn cdgan Chik tu...idak le jauh bebenor nak ke SP tu...

X7 said...

Maaf la rasanya tak dapat nak buat resepsi tu di ipoh. Maklum saja la banyak modal dah dibelanjakan setakat ni

Anonymous said...

ngapa tak ada hits dari samdol ? takkan yan marah x7 kawin ngan lis ke samdol tak RELA perkahwinan ni berulang kali 3 kat x7, jawab samdol !!

ramleesarip said...

TO : En. Beseluar Merah (Kodroy)

Dah telanjur ramai2 sampai ke utara tu, possibble tak kalu org penang/kedah arrange something on the evening/night of 26th. tuh e.g. kita pi naik bot pak menakan pi tidork kat mana2 pulau kaa..atau kita pekena seafud baik punya kaa...atau apa aja lah. Jauh tuhh...kami mai. tak kan tak dak apa2 event yg special sambil kita pi kenuri x7 tuh.

Ali,
Hang buley buat arrangement dgn pak menakan tak ???

Ashraf said...

Ramlee Sarip,

Gua ok je dengan budget tu. Sape lagi join. Kalu nak tidor SP pun bole gak.

Nak cari kepah kat Kuala Muda tempat penakan pun ok.

atau main golf sekali kalu ada masa. RM50 selubang. ada berani?

Ashraf said...

aku pun agak sangsi dengan Amir ni...sebab apa tak melawan...frust atau tak bole terima kenyataan ka?

BOND007 said...

Leez......Camno aku nak pi ni....Bak kata org Pahang," RASA GELEPOR NAK GI", Kira kira budget / anak anak tak cuti / raya nanti nak balik lagi.....Rasanya aku tak dapat pergi ! Anyway, hang bawak la X7 "HONEYMOON" kat Kuantan ni, selagi aku kat MS Garden ni aku sponsor la asalkan "member" enjoyyyyyy......

ramleesarip said...

Bond,
u tesalah put the inverted commars at the word member atau pun u actually intend to put it at the word "ENJOY".

Norlis, kalu i jadi u, bagi bilik free pun i takkan pi. bukan apa, takut2 depa pasang kamera....

ruhi said...

Kak Bond tak pi tak best la!

To all the guys yang kecewa Leez nak kahwin, awat dulu tak bukak langkah, la ni dah terlambat!!!

Anyway to Leez & X7, kalu i tak dapat pi tengok hangpa naik pelamin, "SELAMAT PENGANTIN BARU, SEMOGA KEKAL KE ANAK CUCU".

Tengok gambaq kat depan tu pun jadilah!

ramleesarip said...

Mat Ros kau nak join aku dak?? Amir dah tak jadik. Dia nak pi naik motor besark dia yg baru tuh. Parah aku dgn ashraf kalu mcm nih....

Ashraf,
kalu kita b2 aja, kita pi naik basikat lah. murah cket belanja.

DaMA said...

Aku stuju dgn Abg Ajeeb sbb dia stuju dgn Chik.
So kalau jadi, buleh laa aku pi Ipoh ngan truck Are-Lee yg canggih tu... Mmg cggih laa lu punya truck,bro... Feminine-look pun ader sket-sket..

pssst....Yope...Feminine-look tu bukan ngutuk... Cun la tuu...

DaMA said...

So takat la ni, berapa kerat yg nak pi SP? Aku ok ja cuma kalau SP tu aku kena balik hari... Kalau tidak bini aku cubet peghot...
Aku baru lepaih sembang dgn PEnakan, dia kata idea pi ke laut tu tak kena timing sbb la ni ribot topan... Tmbh2 klau Samdol ada, mak topan pon turun mai! (dia kata..). Wlaubgmnpun, beliau akan berdiskusi dgn Are-Lee & ShamNana utk agenda2 selain dr p mkn nuri X7/Leez

Mat Ros said...

En. Ramleesarip...
On tht dy, aku ada kt Alor Star... ada clss kt UUM th following dy. Hr kenduri, i'll be there. So, kira2nya aku tggu sana jer la... Tp kalu ada apa2 program, after tht, jst inform me.. InsyaAllah, blh joint.

Ashraf said...

Ramleesarip,

Kita pi naik bas kalu 2 orang je. Sampai SP kita suruh le AreLee ambik.

Mr Chairman said...

Pehhhh!!!!! Ashraf berani ke nak main golf RM50 selubang.....aku ok je!!!!!

X7/Leez said...

Kami amat terharu atas sokongan dan sambutan kenkawan yg nak datang ke majlis kami. Ada yg nak p dgn motor, ada yg nak naik bas. Somoga Allah swt lindungi perjalanan kita semua. Terima kasih.

Anonymous said...

Assalammualaikum.
Hi Norlis...tersentak gak aku dengag berita sensasi ni..hang tak habaq pun hang nak nikah..Anyway tahniah dan selamat pengantin baru buat hang...Aku tau hang org penyabar sebab tu sanggup jadi org No. 3...Hang g belajaq kat Bond lepas ni...Aku tak tau lagi sebab aku pun seorang wanita...(nengok drama tajuk aku seorang wanita)...Lis apa2pun pandai2 la hang jaga diri sebab Allah s.w.t akan selalu menguji hambanya. Pesan aku kome berdua selalu ingat kat Allah s.w.t dan jgn abaikan mana2 isteri yang telah dinikahi serta jgn lupa nafkah diberikan. Walaupun kita bekerja, sebagai suami nafkah jgn dilupakan...

K liz, K. Lia ajak aku g kat rumah hang...aku dok pikir lagi..kalau jadi bond boleh tumpang...dari KL (putrajaya) la...Ijai..

Anonymous said...

Salam Ms. Anonymous,
Memang wajib bg si suami memberikan nafkah (samada zahir atau batin) kpd isrerinya, namun jika sekiranya si isteri "IKHLAS" meredhai (i.e. merelakan utk exception) bg suaminya drp menjalankan tanggung jawap itu, pd perkiraan saya yg kerdil ini, Allah mungkin tidak akan mendakwa si suami tu nanti di akhrat (selagi mana si isteri pun tak mendakwa akan suaminya yg tersayang itu. Dgn kata lain, MISYA laaa..). Dlm konteks dunia akhir zaman ini, kita harus menerima hakikat b'wa di KL contohnya, kaum hawa kini 15 X lbih ramai drp kaum adam. So, tak perlu lah saya becerita pjg lg takut ada yg bekecil hati atau membuatkan blog ni nanti jd lebih panas.

Walau mcm mana pun, say dgn ikhlas dan rendah diri ingin bepesan kpd semue (baik lelaki atau pun pompuan) jgn lah sekali kali kita menentang poligami yg suci ini. Kerana pabila kita menentang, jelas kita mengingkari sunah Rasullullah. Dan Rasulullah ada berpesan, (mahfumnya) sekiranya ada di kalangan kita yg menentang sunnahnya, maka dia bukanlah drp ummatnya. Dgn kata lain, maka gugur lah syahadahnya yg ke2 (nau'zubillah). So, akhirat nanti di manakah tptnya....??? So, berhati hati saudara/saudari ku. Jgn sampai kita tergolong di dlm golongan org2 yg Nabi tak mengaku ummat. Yg penting, kpd sesiapa shj yg berpoligami, harus lah dia berusaha bersungguh sungguh utk menjalani kehidupan rumahtangganya mengikut cara yg ditunjukkan oleh Baginda Nabi s.a.w.



p/s : say pun nak ikut Nabi, tapi tak tau lah mampu ke tak mampu. kuang kuang kuang.....



my 2 cts comment.........
Mr. Anonymous gak!!!

arelee85617883 said...

Pada sesapa yg nak mai naik bas pun ok. Faham2 je la masa ni cost tinggi. Tak lama lagi bln puasa pastu raya. Budget kena jaga beb...

Aku no hal nak tlg ambik hangpa kat bus station. Kat sini nanti pun aku bleh bagi pakai keta sebiji utk kegunaan 2 hari tu.

Tempat tido toksah risau. Rumah aku dan kwn2 lain pun boleh. kalau tak pun kat SP skrg ni byk budget hotel. Rate dlm 50 - 70 je.

Mat Ros said...

AreLee...
Xkan tmpt tggal n transprt jer... mkn minum skali ler! Dh adat jd tuan rmh, nk wt cmne!... Xpe AreLee, rmh aku kt Alor Star pn kosong... Eh! cmne dgn Zul Bahadon? Aku lama x contct dia, hidup lg ke?...

Anonymous said...

Mat Ros/AreLee,
AAikk!!! tpt tggai, transpot, makan, minum jerr...???

Anonymous said...

Lis,
Tahniah aku ucapkan. akupun terkejut dengan berita gembira ni. ijai yg bgtau. dia nak pegi, tp dia kata ko tak jemput. cuma tau melalui k.lia je. ko taulah dia tu kan sensitif sampai ke sudah. aku kata dia mesti tak ingat nak jemput pasal tengah kalut la ni.. anyway tahniah sekali lagi semoga kekal hingga ke akhirnya sehinggalah ke alam yg lagi satu tu. ingat tau, kalau suami yg ada isteri lebih dari satu tu, di akhirat esok dia akan memilih yg baik diantara mereka utk kekal bersama di syurga.. kalau masuklah!

Ikhlas dari.. Cikmah..member si ijai yg selalu berdua dulu tu..sekejap gadoh sekejap baik sampailah la ni.. tahan jelah ngan perangai dia..dlm buruk ada baik, dlm baik ada buruk! camana tu? poning den.

DaMA said...

Mat Ros! Nate mu! Aku dok tunggu mu nok kontek aku tiap kali ujung minggu, tak kontek-kontek jugok! Saloh apo aku kat mu neh?? Aku tak penah tackle awek hg dulu, kan? Hehehe

Are-Lee sanggup membelanjakan sebahagian dari pendapatan dia bulan ni utk menerima kedatangan kawan-kawan. Jadi, sapa-sapa nak mai kenuri X7-Leez ni, tok sah bimbang lah. Bulan lepaih ja...tak tau berapa banyak menara Celcom dia dpt kontrak mengecat! Banyak tu!!

DaMA said...

Aku nii bukanlah baik sangat... bila aku buat baik sikit, Are-Lee kata dia bingung, confuse dan pelik.., mcmlah aku ni tak penah tunjuk baik yg sejujur-jujurnya...

Ok..utk memastikan kalian yg datang ni ada tmnpat berteduh, tido dan lepak, aku dan Are-Lee akan uruskan cari homestay yg ala-kadar (bukan rich & famous)... Smda kita tong-tong bayor atau kita 'shukran jazilan' kat Are-Lee, itu bakal diumumkan oleh Are-Lee Triton.

Tapi aku rasa wajar jugak aku bertanya kepada geng pompuan sebab tak kanlah kami nak kira utk geng balak ja...depa pon memba kita jugak, kan? So, my divine ladies frens...whoever in the gang..., adakah kalian nak mintak Are-Lee Macho Truck tolong carikan tmpat menginap? Atau hgpa dah ada dah?

leez said...

Salam,
Ruhi/Yati - kata ari tu nak balik sp :-(
Ijai - hang ingat tak aku nak ajak jumpa hang & Lodo kat KL but hang blk kg. ..masa tu aku nak habaq kat hang ler..
Cik Mah - of coz i msh ingat u..u are invited 2
K.Bond - Ijai & Klia confirm dtg so u join them kan...

Ashraf said...

Ramlee sirap n ayah chor akan berlepas dengan penerbangan WGA3426 transnasional 1159hours 25hb Julai 2008.

Harap perkhidmatan Limousine AreLee dapat jemput VVIP jam 0600hrs 26hb Julai 2008.

Anonymous said...

Lis...hang pakai baju apa? Aku nak confirm hang nikah ke x ke pada K. Normah hang...tapi dah ceroboh blog hang ni..aku join 2 kaki la..Hai Bond and the gang...contact la sbb aku dah g banyak kali ke Kuantan nak singgah kat MS Garden tu kaki aku kaku lak...bagi hphone no hang sbb aku contact no lama hang ntah saper lak jawab...

Anyway Lis tak nak buat doa selamat kat rumah di KL ke? Tu ha K Lia dok nangis ajak aku g nengok hang kahwin..nikah dah kan?..

ramleesarip said...

Pembetulan :

Kata cik adik counter tadi, journey to sp 5 hrs aje. So, are-lee pls prepare the shuttle for the VIPs at 5am 26/7/08 yeah!

(kami dtg dari jauh nk jumpa kengkawan....)

Leez said...

K.Lia jgn ler nangis.Esok pg i jumpa dia i kautim dgn dia ok..

Anonymous said...

Apa2 la Lis...aku punya margin public mutual up la ye...jgn hang dok leka tang kahwin lak...customer kena jaga gak...Aku doakan kau murah rezeki..sebab aku nengok gambaq tu hang nampaknya lebih tinggi..org tua2 kata rezeki...cuma cerah ngan tak je...mcm K Lia dua2 OK...sehati sejiwa and segala-galanya..Tu la Lis kena pandai jaga hati dan segala-galanya...bak kata Cik Mah..nak dapat masuk syurga ngan suami yang lebih satu isteri...bukannya susah ikut je..ke mana dia pergi...kalau dia tak suka ikut ke mana dia pergi...lagi OK tak payah belanja banyak2..jimat ..cuma pesanan ada benda kena bersifat terbuka ada benda kena rahsia...susah nak cari org sejujur-jujurnya....Hang pun dah tahu asam kehidupan...cuma bagi seorg wanita memerlukan seorang suami untuk memenuhi kehendak sunnah dan juga kehidupan..Cuma yang pasti seorang wanita yang sudah berkahwin memerlukan penghargaan daripada suami....

Lis...kalau hang boleh menjaga rumahtangga dengan sempurna..Insyallah Allah s.w.t akan menjaga hang sekeluarga...Enjoy memang la..jgn jadi kisah Kasim Selamat no dlm ibu mertuaku.....

Aku pun respect kat Cik Mah..dia pesan jgn dengar apa org lain kata sebab yang menjalani kehidupan adalah kita...Yang penting meminta pertolongan daripada Allah s.w.t...dan yakin kepadaNya...Aku harap mana2 yang tak betui tu kau cuba lah ubahkan....

Jgn lupa jemput aku,Cik Mah and K Lia makan kat rumah hang di KL...aku nak rasa masakan hang..jgn bagi org Indon membuatnya...biar la penat tapi masakan dari tangan sendiri adalah mujarab....bye...Ijai

chu said...

leez...X7..Tahniah dari chu & abg Kay kami b2 doakan kome bahgia. mulanye cm mmpi bl dpt berita ni dr chik sbb lgsg x de signal! pandai betoi hgpa smpn rahsia...! eh!X7..teman br je dengor cite mike nganto ank ke sk manjoi 2..tup tup dpt lak news mike bnikah ngan c norlis...waduh!!!!kejut biawak teman! tp wlu cmne pon tahniah!! sah mike mmg PENCINTA WANITA. hehehe!

bond007 said...

Wah..wah...wah...Aku MC sehari (high blood, terlebih makan durian), balik tengok blog,meriah.......Sapa yang pandai pandai suruh Leez belajor ngan aku tu? Boleh...Pengkeras "ayam golek" je...."anonymous" mana yang takde h/phone aku tu? Dah 5 tahun aku tukar no, la ni baru teringat kat aku ke???? Aku bagi, kalu tak call, siap....012-9013430, opis 09-511 8888 Ext Finance...Photographer nanti jangan lupa post wedding photo kat blog ni.....Tak sabor juga nak tengok "Leez Vs X7".....

arelee85617883 said...

Pengumuman...pengumuman

Wa akan cuba dptkan sebuah homestay utk kengkawan. Seperkara lagi ada cadangan pada 26/7/08 sebelah mlm (mlm mggu la) nak buat gathering skit.

So wa nk tau sapa yg setuju dan bleh attend. Wa nk finalise ari Isnin ni.

DaMA said...

Hmmm...Posts dlm topik X7 & Norlis ni dah menjangkau 103 post...melebihi post masa Grand Reunion dulu..

Tak sangka pulak, selain menjadi medan mengucapkan tahniah, kutuk cum melawak, sepatah dua nasihat..., halaman ni secara tak langsung jadi medan Expose@Melodi lak...

Aku ingat masa dok main lastik@ter-bay dolu-dolu...Tok Wan aku pesan, "kalau hg ter-bay, biaq kena sasaran saja, jgn batu tu melantun pi tang lain.., sat gi kena orang!"

arelee85617883 said...

Aku heran gak semenjak dua menjak ni si anak gjh buat baik bebeno ngan aku. Ape ke he nye...

Zul Bahadon konfom mai. Dia dh buat tanda besaq kat kalendar dia. Tapi Syed pulak x dpt mai. So x cukup "berseri" la majlis tu nnti. Bayangkan kalau dua2 mai. Perghhh.........

Kpd anonymous yg tanya pasal "event" yg lain2 tu, mai la dulu... Aku x leh la disclosed semua kt sini. Nanti X7 tau dia nk ikut lak. Takleh la. Nanti letih lak si Norlis nk cari dia.

Ramleesarip & ayahchor jgn riso. Limosin akn sedia menanti di "airport" SP. Kalau aku x leh mai pasai msh lena pun, nnti aku anto sorang bangla mai ambik. Nnti kome tgk ada bgla pegang kad tulih nama kome, ikut je dia. Nk lepak kt "banglastay" pun bleh. Lagi best cam hostel/dorm je... he..he..

Mana Acai? X muncul pun dlm blog. Mcm x pueh ati je... Atau konpius. U jgn confuse aaa.... Kami olang melayu muleh kawin ampat. Ini olang tua balu tige maaa......

DaMA said...

Aku turut menambah kehairanan Are-Lee t'hadap ACA1... Maner die? Jgn-jgn dia sakit mcm Rosman Alwi sebab selalu sgt berbasikal?? ACA1 aar..., itu sakit jgn tanggong sendili-sendili... Kasi tau sama Are-Lee, mujur-mujur Are Lee boleh tolong maa..?!

Rosaidi Mat Alim said...

Yope, dari pengamatan aku la, kan... dia memang baik dgn hang dari dulu lagi... Hang janganlah berprasangka buruk pulak

DEE said...

Btol tu, Are-Lee...aku sokong.

Ramai memencilkan diri ni... Amir, Azizi, Joe Pinto, Zai... Jgn-jgn depa ni dok berteh-tarik session sama-sama depa kot?

X-7 said...

arelee,

Habaq la apa aktiviti mlm tu. Aku blh dpt lesen punya..

arelee85617883 said...

X7

Aku x leh la habaq la ni. Mlm tu nanti bila dh set baik punya program, nanti aku minta tlg En Meor call hang. Kalau nk lg thrill, En Meor call Norlis. Camne.....? Bleh.....?

Kengkawan suma, pls respond kt soalan aku sebelum ni.

Mat Ros said...

A'kum semua...
Utk makluman ramleesarip n ashraf, aku pun take-off dr Pudu l/k pkl 4.00 pm on 25th... so, mybe i'll meet arelee at SP on tht nite(arelee... keep in touch). Apa2 pun kta smbang nnti.
Eh!.. ada sorg lg missing la... Meor Palam!!! tggl dkt dgn kuarters aku, tp haram x prnh jmpa. Bla cll, asyik prepare rpt utk boss....

meorod said...

x7 tahniah ko mmg jejaka idaman, tapi aku nak tanya perut sapa naik dulu......woi mat ros lu tak mau ikut x7 ker ...wa dah lama dah

ramleesarip said...

Laaa....Mat ros apsai hang tak habag awai2 yg hang pn nak betolak dr KL 25th. tuh??? Kalu tak, bley gak kita pi sama2.

Tu arelee,
Ok, ins'lah aku and ayah chor will join the function mlm miggu tu.


Woii!!! Mior (palam),
Hang sebok dok gulung kain pelikat sampai ke lutut lagi ka??? Tu laa...aku ckp, pi amik maid. selesai masalah. Tak pun, menikah satu lagi. Mat ros tu bukan nya tak mau menikah satu lagi. Tapi masalah nya, bini dia tak takut kat dia (Note : bukan dia takut pd bini) hehehe....

Ashraf said...

Mior Rod baru je lepas talipon aku. Dia sibuk bisness la ni...By the way dia tak leh pi kenuri X7 sebab macam-macam.

Tapi yang pasti dia masih tak puas hati dengan ramleesarip sebab songlap dia punya maggi (yang dia buat bisnes) dalam locker.

Ramlee, tiket tu boleh adjust kat pudu kalau nak pi awai sikit. Tapi kena pi pudu dalam sehari dua ni la. Terpulang kat chek la.

Arelee, hang mai awai sikit kita semayang subuh kat masjid SP. Jgn penaya kami tau.

ramleesarip said...

Ayah Cho,
Azizul (our Army Officer) baru cal aku tadi tanya cam na kita nak pi, tp aku kata kita dah beli tiket. So, dia tgh dok kira2 cam na dia nak pi gak. Susah2, aku kata kat dia suruh MINDEF hantark dia naik sukhoi, afterall benda allah tu kita beli mahai2 pun tp underutilised buat apa!!!

Hang nak tukark time perjalanan tu ke pukoi brapa ? Tapi kalu kita maintain time tu aku rasa ok gak. sempat lah kita "buat" apa yg patut dulu sebelum kita berangkat tengok x7 kawin. supaya kita tak timbul keinginan nak follow mcm dia dlm masa yg tedekat nih.

Nomor Azizul : 012-3995603

Anonymous said...

naik kereta? naik bas?..naik kereta? naik bas?...naik kereta? naik bas?...naik kereta? naik bas?...Minyak naik! minyak naik! minyak naik!!!!! X7 dah tentu naik pelamin, naik itu ini!!!!.......pening-pening

Anonymous said...

woi Tok Lee...aku tau hang dok baca blog ni...hang mai ke dak kenduri tu?

Leez said...

Salam kengkawan,

Jemput datang ke kenduri 26hb ni ya. Lepas ni i tak tgk blog dah, nak balik s.p malam ni

amir said...

Salam semua,
Ari tu 18/07/2008 jam 12:51:04 aku dapat 1 sms, bunyinya:"Apa no fahrul.ada bgtu dia x.member2 yg missing dh bgtau.Nape x masuk blog?Aku rasa mcm x kena x kena kutuk.Cc ali". SMS tu dtgnya dari pengantin baru(?) kita ni, Mr Norazhar Ibrahim a.k.a X7 atau nama manjanya "aa". Heran gak aku pasal slalunya org marah kena kutuk tapi X7 macam rindu lak nak kena kutuk..Yang betulnya, aku dah taip kutukan2 aku pada X7 ari tu (kalau ringkasan karangan 100 words musti fail punya) tapi aku delete balik, mengenangkan isteri X7 ni batch kita dulu...dia pun ada access to blog ni..
Anyway, atas jemputan X7 & dengan permisi Puan Norlis, Ok...(anyway, Puan Norlis pun dah balik kampung ari ni..)
Puan Norlis, this is the guy you married to:-
Kita smua dah kenal X7 ni lebih dari 24 thn (that long???) & maybe aku tak sekamcing dgn X7 mcm Inche' Mior (2nd ranking pembonceng terbaik selepas Jay Boroi sbb tertiarap dpn I10 masa nak wheelie satu pagi tu)tapi blh la aku summarise kenangan2 lama masa kat Manjung & Ipoh...Kalu Are Lee ngan seluar guard dia, X7 pun ada seluar pendek merah (yang dh pudar kalernya-sapa yang gantung seluar pendek tu kt pagar I9?)Favorite artist dia masa tu Raja Ema (lagu Jejaka Idaman je..) dgn Modern Talking...ptg2 'terpaksa' dengar nyanyian X7 yg mendayu2 tp xboleh nk marah pasal dia yg paling tua kalangan kita (IC sapa yang takdak A ni?). Ada satu trip balik kg X7 ajak aku konvoi ngan dia (ada ke patut kapchai nk konvoi ngan moto dia) tp dia janji nk jln sama2..sampai Sitiawan je dia pulun tinggal aku..pastu kat Bota tunggu aku, puntung rokok dh penuh kt kaki (maknanya lama dah sampai tu..)pastu tanya lak aku "pasal apa lambat?"..Xpe, Xpe, aku ingat skg ni nk ajak dia konvoi lak ngan aku.....
26/7/2008 ni hang jangan lambat lak X7, pasal hang tu terkenal ngan x punctual nya! dan tengah jln jgn lak nk singgah gunting rambut lak dulu, gunting siap2!(trip ke kenduri kawin samsuri dulu)

Sori gang, aku ni guna PC kt opis & skg depa nak katup opis, so aku chow dulu...nanti aku tambah lagi...Are Lee, your turn now...

X-7 said...

Amir,

Norlis dah balik kg baru hang menjelma. Anyway terubat rindu aku kat hang hang dah masuk blog. Nak konvoi boleh tapi sure hang tinggai keta aku. Mlm 26 tu aku ingat nak pinjam jap moto hang. Boleh ka?

Ashraf said...

Amir n x7. Hantar le gambar moto mike.

amir said...

X7,
Kalu nk bwk moto aku, tunjuk dulu lesen B full hang...kalu xde, sorrrry...
Kengkawan semua,
Aku plan nk travel to SP on 26/7/2008 early morning dr KL. Kalu ada sesapa yang travelling time lbh kurang sama ngan aku, blh kita konvoi sekali...pastu boleh join ngan group Ipoh...Inche' Mior punya rombongan tu semua wanita ka?? mana pi Zai, Acai, Mior Amiruddin, Rozwa, Baie', Jazz dll? Xkan xdapat permit kot?? anyway, aku harap ini perkahwinan X7 yang last..kalu dia nk menikah lg aku rasa bini aku pun xbagi aku pegi, macam bagi moral support lak.....

Jazz said...

Mr.Chairman.

Sorry Bro,
Tak dapat pegi, orang rumah ada sekolah ganti ari sabtu ni, kena jaga anak - anak ramei.

Mr Chairman said...

Dear jazz...tak payah le minta maaf dgn aku...bukan nye aku yang kawin...


Anyway..kutu kutu jantan ipoh nampak gayanya tak plan nak ghi..akupun malas nak arrange sungguh-sungguh nanti nampak macam aku bagi moral support utk X7 kawin lagi & lagi & lagi dan lagi...

Since amir point out on a gathering after kenduri..my suggestion kita buat early sikit..maybe by 5pm + early dinner..lepastu sapa sapa yang nak balik awal boleh le chow...those yg nak stay back for other agenda..terpulang...

For the dinner, kita collect la mana yang patut...if everybody ok..Ali will arrange the place & food....

Mat Ros said...

Salam...
Brckp pasai bini ni... bini aku pn dah jeling semcm jer, tngok aku briye2 nk g... Aku pn hrp ini yg last, X7 oiii!!!...

joyOren said...

assalamualaikum,

Norlis - tahniah!, X7 - 3 x tahniah!!! Semoga bahgia selalu.
Aku akan cuba utk pg SP.(actually aku kena duty on 26 Jul & la ni dok try nak adjust tarikh duty tu).kalau tak dapat aku mohon maaf le kat korang be2.

Amir, aku pun teringin nak kutuk X7 tu sbb cerita kau tak complete. Tp takkan baru salam pengenalan dah kutuk orang. So better reserve dulu le. but anyway sometimes bila makan sambal, teringat le juga lesung batu cengkih X7 yang bebunyi tak ikut time dulu.

insyaallah jumpa di SP.
- soldier

Mr chairman said...

TAHNIAH!!!! buat saudara Syed Amir yang baru mendapat cahaya mata lelaki hari ini 24 Jun 2008...

BTW..hari sabtu ni adalah hari persekolahan di seluruh Malaysia...Banyak yang mungkin membatalkan kehadiran kenduri di SP...Boleh le pulun makan lebih sikit.....

amir said...

Salam semua,

Joyoren,
Kalu nak kutuk X7 abis2an, kena buat 1 dedicated blog untuk dia je...aku buka sikit2 dulu untuk kengkawan semua tambah2 mana2 yg patut....
Anyway, hasil perbincangan dgn sedara Are Lee "seluar guard" (aku tak berkenan sgt nama Triton yg Deematalim bg tu) & Inche' Mior (sorry aku xjumpa huruf 'e tanda' kt keyboard ni), cadangan itinerary utk 26/8/2007 adalah seperti berikut:-
Depart from KL @ 7.00 a.m (nasib baik X7 xkonvoi sekali, kalu tidak kena ckp kt dia jam 4.00 a.m)& estimated to reach Ipoh @ 9.00am-9.30a.m..
Join with 'Ipohan' @ Ipoh Selatan Toll Plaza (harap2 turnout lebih dari Inche' Mior & the girls je) & continue our journey to SP
ETA 11.30a.m-12.00pm @ Sungai Petani & rendesvous @ places to be determined by Are Lee...
1.00p.m-Pi makan kenduri....
Lepas makan just melepak & probably kita can meet again @ 6.00p.m (as suggested by Inche' Mior) @ a restaurant for dinner where kita, hopefully boleh meraikan pengantin baru kita....

Welcome any feedback sbb Are Lee kata respond kurang memberangsangkan...Come on guys, the only way kita boleh gather beramai2 only during weddings & Grand Reunion (yg Puan Salamah & team plan for months if not years..) Kalau nak tunggu wedding member lagi, kena la Samdol & Rais bekerja keras sikit...

baei said...

kekawan masih kenal dan ingat ke teruna di atas tu. Kalau tak kenal juga , aku Baderolhi Sham, jejaka paling pemalu. Buat Norlis,engkaulah satu-satunya insan yang aku puja dari dulu hinggalah ke tarikh 26/7/08.tapi lidah aku kelu untuk berkata-kata hingga ke saat ni. Apa pun kau telah mengambil keputusan yang bijak dlm hidup mu.Buat X7, ini satu amanah, kalau kau tak jaga dia elok2,siap le........... Aku tetap dengan pengembaraan aku, entah di mana penghujungnya.
Kelian semua, doakan kesejahteraan aku...Assalammu'aalaikum.

joyoren said...

Amir, kau nak balik KL bila - 26 or 27? overnight kat mana.

aku tak kisah, dlm khemah/ponco pun boleh.

amir said...

Joyoren @ Azizul,
Overnight la kt SP...Samdol, Ashraf + wife & member2 lain yg blm d ketahui identitinya pun mungkin ada yg overnight...
Are Lee,
Kt mana engko nk suruh kami tdo mlm tu? Azizul xpe la, dia soldadu....

Anonymous said...

To Baderolhi Sham,

Tu la hang malu sangat, kalu tak, tak de si Norlis tu membujang begitu lama.
Tak pa ada lagi kawan kita yang masih single. Hang jawab je comment ni. Nnt kita sambung tengok....

Anonymous said...

ye bebenor le tu.... Esok bila yang single tu dah dikebas orang baru le keluor gadis idaman le...insan yang ku puja la bla...bla...bla...

Dah matang pun umur tu, tak kan le masih jejaka pemalu lagi Baie oiiii...

Anonymous said...

baei, hang ni kena bawak pegi mandi ayor 7 masjid kut nak hilangkan ..malu.. hang tu, come on la, be a gentleman la, ini bukan time umoq 20an, la ni dah 40an, keraih sikit !!!

arelee85617883 said...

Jazz

Kalau ari persekolahan biasa tu, apasal hang bleh pi keja lak? Takkan ari sabtu ni je kena jaga anak. Alasan x diterima.

Kalau sbb ada mesyrt PIBG dan kena pakai baju batik (mcm guru beso), itu x leh kata apa la....

Aku tau...aku tau...
Amir tentu nk kata kalau kenduri tu buat kt restoran ujung dekat ofis hang tu, confirm hang mai. Tul x Amir?

jazz said...

Arelee,

Tu nasib baik hang baru pekena kopi tarik dah dok teringat kat kedai mamak ujung opis aku,kalu tosai aku rasa mesti dah kerap mai T.I.Partner ko mesti herannya.
Aku memang nak pi tapi kena tengok guru-guru mengajor ,nanti depa ponteng pulak.
Baie, dulu aku dah nak tolong ko,tapi ko malu sangat ,yang sebenarnya dah jodoh X7.

zai said...

Selamat Pengantin Baru for both of you.Sorry lah tak dapat dtg ,aku kena balik Lenggong.Schedule dah fix

Anonymous said...

Zai....ha! ha! ha! ha ! ha ! ha ! ha ! ha ! ha ! haaa

Anonymous said...

aku x tau nk tulis aper, tapi satu aku ucapjan semuga kalian kekal bahagia sehingga cucu, cicit, piot, miut, cute dll.

Setahu aku, masa belajar dulu, ada 7 orang yang minat sesangat kat norlis yang mengaku cuma 3 orang je... yg lain ngape x nak luahkan perasaang tu.

Anonymous said...

Selamat pengantin lama dan baru buat X-7 dan Norlis.

Mintak maaf banyak2 tak dapat hadir.

Zulyunus@sakit

amir said...

Salam semua,

Are Lee,
Ko jgn kutuk member aku yg paling kamcing kt Tk Intan dlu....tp aku blh confirmkan kt blog ni mmg susah nk ajak Jazz yamca..kalu nk yamca ngan dia musti office hours, waktu lain xpernah dpt...xtau la, xdak lesen ke atau sbb2 lain.....

Zai @ Housemate,
????????? apa dh jadi ngan kwn aku ni??????...Lenggong tu x kemana bro....Jgn X7 lak tanya hang nanti, "Hang takdak lesen ka?" mcm yg dia selalu ckp kt Inche' Mior masa kita main pool..Lps tu Inche' Mior pun dtg terus cari X7 & jwb balik..."HANG INGAT AKU SAPA, X7?"...Tp kalu Mrs hang xbenarkan pi sbb X7 yg kawin, aku paham, pasal ada sedara aku tu siap pesan ngan aku, "jangan bagi tau Bentara Guru kenduri tu kt SP...."(teka la sapa..)

Anonymous said...

Wahhh...it takes 23 years for Baie utk meluahkan perasaannya...tp dh terlambat kot, Baei, pasal X7 lg cpt dari hang...
Ataupun, hang saja nk bg X7 bengkeq, sbb dlu hang jd mangsa X7 bwk cangkul,pasu,batu, papan carrom & akuarium blkg motor X7...(Sori, hang xtercalon utk kategori pembonceng terbaik...)

Ashraf said...

Baie, perghhh..hang punya ayat sungguh puitis sekali. Bole masuk buku sajak A Samad Said ooo.. welcome to xmanjung.

Anonymous said...

Ya...apa dah jadi dengan kawan kita Zai? Dulu, aku ingat lagi masa dok bersembang atas tembok I-8, masing2 kata "there's no way aku nak ikut cakap bini... Bini kena ikut aku!" PErghh.. Kena la ni, bini buat lembik tengkok sikit, Zai pun dah tangkap syahdu... Jgn-jgn, balik Lenggong lebih banyak dari balik Taiping?? Hehehe... Zai..Zai..

Anonymous said...

Haloo Gang.........Mana gambor pengantin ??????????

Anonymous said...

ye lah... cepat-cepatlah upload gambo-gambo yang diambik semasa kenuri di SP tu, tak sabo nak nengok.

Zai said...

Upload gambar Norlis dah le,Gambar X-7 dah boring tgk.Kalau dia nikah di Ipoh Tok Kadi pun dah jemu salam dgn dia

memba X7 said...

I'm really looking forward to see X7's photos with his entire family. Perhaps, this coming Eid would be a chance for him, then 7 - 12 months from today, when he expands his family members.. (Ughh..better get wide angle lens X7..., for panoramic photos..)

arelee85617883 said...

Hari ini baru tgk blog selepas off hampir seminggu.

Wa cuma nak tambah sikit je.

ZAI....ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! haaaaaaaa..............

Ashraf said...

Anonymous comment will not be published moving forward. PLEASE USE NICK NAME aka nama manja. (Select "Names/URL" and key in your nick name)

Your understanding are very much appreciated.

Ayah Chor.

Mat Ros said...

Salam semua...
Walau x bgtu ramai yg dtg as expected, kenduri @ mini gathering kt SP, still meriah!... Tp bla smpai umh (KL) smlm, aku kena interogate la... selalunya aku interogate OKT, ini aku yg kena.. He3...
To all guys (especially kat lembah kelang)...
When v r going 2 strt our activities? (weekly r monthly as planned). Sblm September ni ok la, coz after tht aku cbuk... assignment byk!

Ashraf said...

Petang besok aku turun kat Challenger Sports Center jam 5.30. Amir, hang mai la 6.30.

MR pls konpom.

ntsodomi said...

Gua tabik sama X7 sebab dia maintain macho dan konfiden. Inilah kebolehan yang dia ada dan kebanyakan dari kita tak ada. Lelaki yang berkemampuan atau "macho" adalah lelaki yang mampu memberi keadilan kepada isteri-isteri mereka. Sementara lelaki yang hanya ada satu bini, adalah termasuk kategori "kurang kemampuan" dan "tidak dapat dapat berlaku adil" (atau yang sebenarnya takut bini). Kepada X7, kongsilah ilmu "marang keponden sikiper" tu kepada jantan2 yang lemah semangat.

Mat Ros said...

Ok... Ptg esok jadik! Badminton la... Ada sape2 lg yg nk joint?

Jaa-July86 said...

HEBAT NGKO X-7, SMOGE BAHGIA

manbai said...

Mejar Azizul, engko kenen salamath jannn..aaa..anak mami tuh.

joyoren said...

Assalamualaikum,

first I would like to convey my warmest appreciation to AreLee for his hospitality during my short stay in SP. aku lah org pertama yg ganggu dia hari X7&leez kenduri. Thank you AreLee, lain kali aku kacau lagi.

2nd, Manbai, anak mami tu org kampung aku la... mak org somemore... yang bujang kan ada lagi...apa la lu ...

ekzos X7 said...

lupa nak pesan kat leez, X7 suka makan cengkih, so make sure semua masakan bubuh cengkih. roti planta cengkih, mee mamak cengkih, sirap bandung cengkih, pizza cengkih...

selamat belated honeymoon...

chik said...

mr chairman minta gambar maut tu di email tapi maaf le tuan administrator kata tak mendapat keizinan tuan punya badan, jadi kalau nak tengok kena datang ipoh le, mana gambar yang lain, chik punya lagi 3 dah masuk censor board, tak boleh tayang.

Ashraf said...

Gambar-gambar sensasi X7 dan Leez akan ditayangkan dilaman xxxman...com. Untuk mengakses sila bagi nama dan email anda.

Nama dan email akan ditapis oleh X7 sendiri bagi mengeluarkan musuh2 dalam selimut.

Saksikan tayangan perdana zasss...

baei said...

baderolhi sham b md nor
sham.md@bad.moe.gov.my

x sabar nak tgk, harap disegerakan.
mesti tangkap nangis punya. hehehe!

MR CHAIRMAN said...

Dear All..

Sejak bila pulak X7 diberi previlage untuk menapis email-email dan input-input dari Xmanjunger...? No doubt on he can take full control of all his wifes..but takkan blog ni pun dia nak control kot!!!

Dear Ashraf..kindly explain!!

Dee anak Mat Alim said...

Assalamu'alaikum semua
First of all, aku mintak maap banyak-banyak, esp. kat Leez dan X-7, K Wati, Yope Are-Lee d Triton (sori Mir..ntah kenaper, aku rasa matching sgt nama Are-Lee tu dgn Triton, sbb hnya dgn nama Triton tu ja baru nampak kemachoannya...), Abg Ajeeb & Ceni, Amir yourself, Mejar Joy, (ish pnjg sgt ah..) dan kengkawan lain. Ada pun aku t'sgtlah beriyanya nak pi tgk Leez kawin dgn X-7, tapi sudah suratan takdir, aku terpaksa berdepan dgn kerenah pelanggan @ pesakit aku. Ingatkan mlm tu boleh join BBQ, tapi bapa aku pulak tak sehat sgt. So tak dapatlah aku berjumpa dan bersalaman dgn kengkawan yg hadir dan yg lama aku tak jumpa.

Aku harap K Sal, Ashraf, Mr Chrmn dan ahli2 yg lain boleh laa kot start creating warm atmosphere utk our nxt Grand Reunion. Mgkin kali ni kita boleh gabungkan bbrp batch DIA yg lain, yg ataih kita dan yg bwh kita...setakat yg kenal-baik dulu laah

bond007 said...

Waah...OREN TUH....."FENG SHUI", Orang Cina kata, ada ONGGGGG !!!!!Selamat Belayar.....LAYANNNN....

ramleesarip said...

Salam Ayah Cho,
Abih!, duit tiket tu sapa yg nak byr balik. (Sapa yg menafaat drp tiket tu???)

Kalu tak dpt full, separuh pun jadik laah......Buleh gak beli beghaih 5 kilo (la ni beghaih dah mahai...)

Ashraf said...

chairman, bawak besabo. nanti teman akan siarkan. (X7, kalu hang tak songlap aku dengan segera..siap)

Ashraf said...

Joyoren, harga tiket KL > SP RM26/- Bayo kat ramleesarip k.

ramleesarip, teman punya tiket, sms le mayban2u mike.

Ashraf said...

tapi teman cadangkan halal kan jer tiket bas tu :-), sebab yang pergi tu dah over budget

ramleesarip said...

Ayah Cho,
Yg miker punye share tak yoh lah miker bayor sebab miker pun tak gune tiket tu.

Tapi JoyOren memang patut lah miker bayor pun... sebab miker gune tiket tu. macam mane miker nak bayor, tepulang loh...

chik said...

inche' mior, mike punya email tak leh trough la !!

Mat Ros said...

Salam...Ade ke sape2 yg nk joint riadah ptg ni? Kul 5.30 kat Challenger's Sport Centre, Cheras. Main bdmnton jer!...

Jaa-July86 said...

Ajeeb, apa kabor?
Asraf, apa kabor org lenggong?
AaLee,MatRos,Faharul, aku tak dok JPJ alosta lagi,dah tukor ke perlis skrang ni..Alee, bila lagi nak makan steamboat d cinta sayang?
(Jaa, 019-5787888)

ashraf said...

jaa, kabo baik. kalu mike habo awe mesti jumpa x7 kat perlis. teman pun meng"adjust" bole ke mike tolong..

ashraf said...

jaa, kabo baik. kalu mike habo awe mesti jumpa x7 kat perlis. teman pun nak meng"adjust" bole ke mike tolong..

Longjon said...

Salam member2 et al,

Maaf pengantin dan rakan2 semua, teman tak dapat nak menjoin kenduri dan mini-gathering pada 26-07-08. Sebenornya, teman udah ada pior plan ke pulo pada ujung minggu tersebut.

Pengantin baru --- Tahniah atas perkahwinan anda kerana memilih kawan kami yang berseluo maroon naik moto hijo sebagai jejaka idaman lagi pencinta wanita

Kepada pengantin separa-season --- kamu kena jaga Hajjah baik2 sebab dia kawan kami jugak dan jangan bagi malu orang Perak especially orang Manjoi aaa....

Ayah Chor, Syed, Ramlan & Amir et al --- teman cuma pasang niat aje cukup dah...dapat pahala jihad jugak tu

Ayah Chor Ramli & Chairman --- ade sampekan amanat pada X7 ke sebelum dia pecut pada malam pengantin?

Pada sesapa yang teringin bebenor nak pasang lagi, baguih benor le tu .... kena ikut sunnah Rasullullah s.a.w. bukan ikut 'anu' yang dah di sunat

ramleesarip said...

Salam Lonjong,
Umor dah pat puloh nih pecut nye tak se hande maner dahh... kena pulak 3 kilang. kalo tak telan telor ayam kampong ngan madu ari2, punoh lo kawan demer tuu...

Walau mcm maner pun, teman nak pesan pada X7, yang penting bior adil walo pun tak dpt bagi same ratey.


p/s : Teman penah tebacer kat salah satu buku ugamer tentang poligami nih (tp teman dah tak ingat namer buku nyer). Dlm buku tu penulihnyer kater, kalo kawin (buat kali yg ke2 ato ke3 ato ke4)dgn anok dare si lelaki patut meluangkan mase kurang2nyer 7 aghi ngan isterinyer (utk honeymoon ler tu gamok nyer), tp kalor ngan janda cuma 3 aghi ajer. So si isteri yg lain tak ader hak untuk menghalang suaminyer drp meluangkan maser selama itu dgn isteri baru nyer...... Ish ish ish.... teman tringin gak nak berbulan madu selama tu hehehee....

arelee85617883 said...

Jaa
Baguih la hang dh start masuk blog ni. Kalau dak langsung x tau hang kat mana. No tipon pun tuko x kabo kwn2. Bila2 dtg SP call je aku (019-4809020). Steamboat no hal.

Samdol
Aku terkilan jgk hg x dpt mai sp ari tu. (Tp aku faham la situasi nya). Kalau dak bleh la bawak hang ronda2 SP mcm hang bawak aku ronda2 KL (naik keta mat ros).

ramleesarip said...

AreLee,
Kalu hang nk aku bawak hang jln2 mcm aritu lg pun apa salahnya. Kita pi round2 tp minyak keta save. Jauh tuuu...hang lupa kaa..??

Tp, aku tak leh lupa, muka matros masa tu, mcm nak marah pun ada nak tegelak pn ada.... (Tuan!, saya tak besalah tuan. Tlg jangan dakwa saya. Nak periksa DNA saya gak kaa??) arelee yg kata, kita pi makan apa2 pun tak pa. So, jgn komplen.

joyOren said...

ramleesarip,

kamu sms le no akaun tu kat kawan, senang kita nak EFT duit beras tu (plus interest lagi). Dak pun setkan tarikh & masa utk teh tarik session boleh bayar pakai akad.

amir said...

Salam semua,
Firstly, aku nak ucap bebanyk trima kasih kt Are Lee for being a perfect host..(Bad, hang pun kira host xkira d mana tp xbyk membantu pun di SP..)
To all frens yg menjayakan Mini Reunion cum meraikan pengantin baru mlm tu, (Are Lee memang purposely pilih restoran yg bernama "Cengkih" utk lasting memory 4 X7), thanx a lot sbb plan tu mmg last minute...
Cuma nk ingatkan kengkawan, klu pemergian kome ke kenduri X7 xmendpt permit dr mrs masing2, make sure mrs kome xreti nk bukak blog ni.....
Anyway, aku nk mem'propose' again Mini Reunion on monthly basis 4 KLites...mungkin administrator/Tuan Mat Ros/Samdol/Longjon & org2 kuat Kl boleh discuss on the venue & proposed dates/days?

LongJon said...

Salam Amir, KLites et al,

Teman cadangkan kita pergi outing and overnight sepertimana yang Syed, RamliSirap, Ayah Chor & kroni dan teman buat awe tahun hari tu i.e. Sungai Gabai, Ulu Langat.

Memang baguih acara riadah begini daripada makan&minum kede mamak aje, yang kaya India jugak sebab duit kita dibawak kesana!

Dengan demikina teman amat besar hati memilih Tuan Syed Amir Lope sebagai 'Chief de Mission' untuk projek outing.

I strongly reckon that we shall hold at least one before Ramadhan comes. The other who uses to travel down to KL e.g. J-Boroi, AreLee, etc. are most welcome to join the club. Tuan Mat Ros can supply 4 kilo durian-ganja as a token.

pss.. Ayah Chor, please create another post on this planning.

X-7 & Leez said...

Salam,
Kami ingin mengucapkan jutaan terima kasih kpd semua kengkwn yg dtg dari jauh dan dekat ke majlis perkahwinan kami. Harap maaf sekiranya terdapat apa2 kekurangan semasa majlis tersebut. Juga terima kasih atas ucapan tahniah, doa serta sokongan kengkwn dlm blog dan sms. Truly we love u all...

p/s. Special appreciation to Mr. Chairman, Ashraf n Arelee(jurupandu)

Jaa said...

Arlee, ok, kalau kalau kamu ngilior ke utare tu helo-helo le, aku skrang dah tukor bidang, ngajor anak melayu d Arau ni,sama fakulti ngan member lama kamu mcm Wan Abaid & en Zain. Junaini Arus pun masih ade juga - tua2 dah diorang ni.

Asraff, bior betoi, aku takut lesen kamu tak lepaih kot, X7 tak pe la dia ada senjata special.. -lesung batu untuk tumbuk cengkih.

sori le X7, ni nak bagi tau, dulu2kekadang aku, pekkong, mior, akbal slalu juge pegi tumpang menumbuk cengkih guna lesung batu ngko tu... tapi ada juge kita orang blasah je cengkih yg dah di proses, bende dah ade..cikun je le...maaf la yee.

X-7 said...

Jaa,
Ooo..itu rupenya. Kuali letrik aku pun hilang aje. Pokok cabai burung aku tak dan berbuah. Mior chairman ke yg ambik?

Bad said...

Incik Amir,
Sorile sebab aku tak banyak membantu di SP, almaklumle udah lanjut usia katakan. Ni kira aku confirm letak jawatan daripada menjadi host mana2 event sebelum nanti kena "undian tidak percaya". Lagipun memang dah lama Are Lee aim kat jawatan host tu, so sekarang ni kira peralihan kuasa dah bermula...
p/s: Aku tengah sibuk cabut uban kat janggut ni, korang tak apa laa, kebanyakannya muda2 belaka.....

deematalim said...

Ahamat, Malik... Post laa komen hangpa kat blog ni, jgn dok baca saja..

Anonymous said...

ramlisarip, hang dah ada calon ker. dok teringin nk berbulan madu selama tu? yang 3 hari tu, hang tak teringin langsung ker?????

jawab jangan tak jawab ramli sarip

Mr Chairman said...

X7..aku mana le ade hisap-hisap cengkih ni...aku rase Jaa maksudkan mior lain tu..buat dosa je kamu ni

ramleesarip said...

Alloo...!!! Mr. Anonymous,
If u really hv the "B..ls" pen down your name laaa... Jgn lah berselindung disebalik tabir...

Anyway, fyi....calon nyer dah ada ramai. tapi, cuma tak tau mana yg nak dipilih hehehee...

Anonymous said...

Harap2 mem ramleesirap tak reti bukak blog ni...

ramleesarip said...

Naper?? Kalau dia pun dok baca blog nih....(memang yer pun)

Anonymous said...

amboi dia.... calon dah ada ramai. awatnyer tak ikut jejak x7???
takut kat mem ka?
calon hang tu Ayam "dara" ka

amir said...

Samdol @ ramleesirap,

How sure are you anonymous on 1/8/2008 9:18a.m really have "b...s"?? possible gak yang tu Ms Anonymous i.o Mr.....Selalunya yg nk membangkang pub dr kaum tu gak....

ramleesarip said...

Amir,
Kau salah...Kau tak tau ka, ada suami yg tringin tp masalahnya, bukan yg jantan tu takut kat bini tp, bini depa yg tak takut kat suami depa. So, as human being bila si suami dah dlm dilema mcm tu, so si lelaki pun mula lah try to rationalise tentang "masalah akibat drp poligami" nih (like the english say, sebenarnya depa tu "inferiority complex" - masalah rasa rendah diri heheheee..). Cian depa....

Gue, tringin gak...doakan lah!!!


Sesungguhnya, 4 pekara yg ALLAH telah tetapkan bg hambaNYA semasa di dalam perut ibunya lagi :
i. Ajal mautnya;
ii. Jodoh pertemuannya;
iii. Rezekinya; dan
iv. Qhador & Qhadarnya.

So, tuan2 apa yg kita usahakan selama ini sebenarnya adalah sekadar utk memperolehi apa yg ALLAH sw.t. telah tentukan bagi kita. TETAPI, apa yg ALLAH s.w.t. tidak tetapkan bg kita ialah "IMAN & AMAL" kita (pengakhiran hayat kita). So, tuan2, marilah kita sama2 tingkatkan usaha kita atas pekara yg ALLAH s.w.t. tidak tetapkan bg kita ini. Kerana sebenarnya, itu lah pekara yg sepatutnya kita perlu risaukan... Fikirkanlah, di manakah sekarang saudara kita e.g. Pak Aji, Counselor, Khamizan dll... Mereka semua sekarang sedang berada di tempat dan menikmati pekara yg selayaknya bagi mereka atas pengantaraan usaha mereka semasa hidup di dunia dulu.

...ramleesarip dah tobat tak nak nyanyi lagi.......

Anonymous said...

Dok asyik cite bab kahwin je, sesekali bagus juga sebut bab mati ni. Ntah esok lusa giliran kita.. terasa insaf

P/s Tq ramleesirap, apapun teman doakan moga hajat mike tercapai..

Mat Ros said...

Salam semua...
Sekadar utk renungan... Stiap dr kta ni tlh dittapkan rezki msg2 sptmana kata Ramleesirap. Rezki ada bnyk bntuk n "isteri" adlh slh satu antara rezki trsbt. Brgsiapa yg xdpt rezki dlm bntuk tu, mgkin dia d krniakan rezki dlm bntuk yg lain. So, brsykurlah dgn apa yg ada d smping berusha utk prkara yg lebih baik.
Kalu Allah swt kurniakan segalanya kpd kta, lykkah kta ni digelar sbg hmbaNya?????....
Renung2 kan la....

Ajeeb said...

Sabor je le Shamdol...lantak le apa dia org nak kata kat lu...cuma wa teringat...

”Bila Allah cepat makbulkan Doamu, Maka DIA Menyayangimu, Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu, Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu. Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun... Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya. ."

joyoren said...

A'kum Bro,

Bila korang sembang-sembang bab ni, aku teringat kat Ust Suwardi Sapuan...'godfather' Amir Hamzah tu. Kat mana la dia skrg ni agaknye?

ajeeb said...

Betul le Joy...kat mana le agaknya dia skrg!!! Wa ingat lagi, satu ptg tu...dah nak dekat Maghrib, kita org kat I8 dok melalak tgh jamming...dia masuk ikut pintu belakang...aleh2 dok lepak sekali ngan kita org...lintang pukang bebudak lari, yg dok tertonggok lagi kat situ wa, Bad ngan Om...dia rampas gitar Bro Om!! hampeh betul...

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 213   Newer› Newest»