Friday, August 15, 2008

BBQ RESEPSI LEEZ DAN X7 DI IPOH - 23 OGOS 08


Sukacitanya di maklumkan bahawa satu majlis resepsi ala BBQ untuk Leez & X7 akan diadakan seperti berikut:

Tarikh : 23 Ogos (Sabtu)
Masa : 7.45 malam - 2.00 pagi (ikut suka la kalu nak lepak lagi. Tuan rumah bagi green light)
Tempat : Kediaman Meor Azhar (Lot 60403, Laluan Orkid 1, Kg Dato Ahmad Said Tambahan, Gugusan Manjoi, Ipoh ( Hadapan Sek Menengah Permaisuri Bainun, Manjoi)


Semua di jemput hadir.

The Chairman

49 comments:

Leez said...

Assalamualaikum,
Actually function ni bkn utk X7 tp dr kami berdua khas utk kgkwn exitm n spouse. Utk makluman BBQ ini juga ditaja bersama oleh Yg. Bhg. Mr. Chairman sebagai tuan rumah yg budiman...

Caterer said...

MENU :

1.PEHA/KEPAK AYAM BAKAR
2.UDANG BAKAR
3.DAGING BAKAR
4.IKAN BAKAR
5.NASI GORENG
6.KENTANG GORENG

CICAH :

SAMBAL AIR ASAM, CHILI/TOMATO SOS & MAYONIS

Kita Bakar la sama-sama

the other meor said...

Syabazzz,ada juga sambutan pengantin kat ipoh.

cheerio pada mr&mrsx7 dan mr. chairman kerna buat reception kat rumah baru..house warming dgn doa selamat sekali ke yob?

kengkawan yg jaga diet said...

en caterer, mana sayornye ? bukan ape dah umur meningkat ni kena le ade makanan seimbang, dah le sekarang ni semua dah berlebih timbang badannya ! At least bubuh le daun salad ke timun ke, ni dak bagi tau yg nak bagi ayo lior meleleh je !! esok kena kencing manis le darah tinggi sapa yang susah !! tuan rumah juga sebab kena tido rumah dia dah injured!!

Anonymous said...

Dengor kabor rmh chairman tu besor..ada 6 bilik! Jgn ler risor..blh buat mini wad..

Ashraf said...

Leez, maaf overlook. The title should be LEEZ & X7. (sebab X7 mesti dah lari budget nyer..)

Yang nak datang said...

Mr. Chairman kenalah tunjuk plan nak ke bungalo baru, nanti takut sesat larat malam-malam buta pulak tu......

Ashraf said...

Untuk tidak menghampakan kengkawan yang jaga diet, ulam petai telah di tambah kedalam menu.

Ini untuk memastikan gejala diabetes terkawal.

X7, sila dapatkan bekalan secukupnya dari pasor berdekatan. Sekian harap maklum.

the other meor said...

leez jemput spouse ajer komer weh..
waris lain camner..leh dtg gak ke..
maksud teman..bebudak..

the caterer said...

X7 tambah lagi RM200 untuk beli buah, nugget, sayur/ulam, cokalat/ais cream untuk budak budak dan lain lain atas permintaan..wahhhh meriah

Anonymous said...

Tuan Caterer,

Mana kambing bakar & buah-buahan spt dlm gambar tu?

X-7 said...

Meor Amiruddin,
Dah ajak spouse tu automatik ler suruh bawak bdk2. Takkan nak tinggai deme kat rmh. Mana yg ada maid tu bawak juga ler, blh suruh jaga bdk2, kot2 ada yg nak mandi kat swimming pool..

Anonymous said...

Takde ke pelan lain. Pening nengoknya..lagi boleh sesat woo..

the road runner said...

sebenarnya senang je ke venue majlis BBQ tersebut...Pegi manjoi dan anda akan lihat singbord ke Sek. Permaisuri Bainun..tujulah kesitu...sure sampai punya

Kaki Makan said...

Hishss, teman nengok peta macam tak bagi datang aje. Buat le terang2 le sikit, boleh jugak guna nanti untuk buat kenduri tuan rumah pulak

Ngah Mente said...

Ishh kome ni ke..udahle si X7 & Leez berkorban untuk sediakan budget untuk bagi kengkawan makan...kome usaha sikit untuk cari rumah chairman pun taknak...itu semua alasan jer. budak drjah tiga pun tau baca peta tuh!!!

Anonymous said...

Kekawan, bukan senang nak belanja kekawan makan ramei-ramei. Kalu tak ada hel gini(nikah kawin),X dapat kite nak ber-bbq cam ni. Dah ade dijemput tu, moh le kite pegi weh.......

the other meor said...

weh komer..
benor ckp ngah mente..kalo edakpun..komer kumpui ler mana2..suruh bebudak ipoh tunggu ler..
edakpun..buat jer sign board dr highway ke situ...sure tak sesat nyer

Anonymous said...

Mr Chairman,

What is the Aturcara for the day?

Kaki Bakar said...

Pase program mentekedarah, ramai le pulak yang memanjangkan komplen dan bodeknya...

mmm...nasik ganja ex-bas station Tanjung Rembutan tak de ke?

yg suka makan said...

kalo nak makan nasi ganja pegi sendiri la kat sana, tempat tu masih ada, tp dah chairman & pengantin baru nak buat bbq, makan aje le kat sana, banyak mintak pulak ! dema cancel nanti baru tau!! nganga le kome !!

Anonymous said...

Bro petai tanpa tempoyak mane ngam
Tambah tempoyak leh?

Anonymous said...

Kamal @ Mat G

nasik ganja xde tapi surekan mlm 2 mat G mesti ada, lama x jumpa lu.

Yang Tak Cerewet said...

Ish kome ni, nak petai la tempoyak la.. mana masuk mkn dgn BBQ..tapi kalu bebeno nak sgt, teman yakin dan kunci tuan rmh chairman boleh cari sbb nasi grg ada. Dengor kabor mem chairman yg buat.. gerenti sedap. Ish dah terlior nih!!

Anonymous said...

Ade karaoke ke mlm tu? Nak minta pengantin baru berkaraoke le pulak.... Tak payah jemput mana-mana band/artis mlm tu...... bole ke Mr. chairman?

Rais a.k.a Longjon said...

Buat Pengantin Baru/Lama dan Mr. Cairman, teman bersama isteri serta anak2 mintak maaf banyak2 sebab tak dapat menjoin kome dan rakan2 yang lain ke sesi BBQ. Teman cuba nak adjust masa tapi nampaknya agak kesuntukan sebab pada hari Sabtu tersebut isteri teman kena hadiri konvo di UIA. Manakala pada sebelah malam ada dinner untuk para graduan dan pada lewat malam pulak teman kena bagi habuan.... nampak gayanya memang tak sempat bebeno!

Mat G, pase ganja2 ni teman tak nafikan lepeh sebalut memang syok berlabun sambil pelahap hidangan yang ada. Apakata mike sebalut dengan Mat Rose ke Leman ke....lepeh tu sedo2 dema pulak balut tangan mike dengan gelang besi.

Akhirkata, terima kasih atas jemputan dan teman harap kita boleh berjumpa dan dapat bersama lagi dimasa akan datang. Elok beno sekiranya diadakan acara sebegini lagi bilamana pengantin nak masuk ke rumah baru pulak.

Jadi pada rakan2 yang hadir, selamat beriadah sambil beribadah dan jangan ada yang tercekik tulang

amir said...

Salam semua,

Terima kasih banyak2 kpd Inche' Mior & X7 yg sudi menjemput dtg ke reception (cum housewarming..)..siap antar sms lagi walaupun dah baca dlm blog...

Tapi, sad to say aku tak dapat menghadiri majlis mlm tu pasal baru lps balik Ipoh (dan terus ke Kedah utk kenduri cousin) last week..tau la FIE ni...lagi pun sepanjang August ni tak lekat kt rumah every weekend...

Sebut pasal Tuan Leman..pasal dia tak bagi alasan2 kenapa dia tak attend (kenduri, reception, housewarming) macam masa kita buat Grand Reunion dulu? Kalu tak silap, Tuan Leman tiap2 weekend balik Ipoh (weekend husband..) so takdak sebab dia tak boleh attend minggu ni...

X7 & Puan Norlis,

Kalu ada buat simple ceremony @ reception kt KL jgn lupa invite lak..Masa kami (Samdol, Jay Boroi & Mat Gondjeng) dinner kt Klang last week, agak2 ada dkt 20 org geng kita yg bermastautin di KL...let me count again...1.Samdol 2.Ashraff 3.Longjon 4.Tuan Mat Ros 5.Tuan Leman 6.Tuan Azizul 7.Syed Amir 8.Ajeeb 9.Mat Gondjeng 10.Amir 11.Cikun 12.Meor Palam 13.Le Jagung 14.Ramlan @ Name' 15.Yo...tak masuk lagi ladies ...16.Khairani 17.Salmah Yahaya 18.Zaliana Zainuddin 19.Puan Norlis 20.X7 (boleh kira ke?)..Mungkin ada lagi yang kami missed?

amir said...

Lupa lak nak bubuh nama Man Lanun yg MIA..tapi aku sure dia ada kt KL pasal aku pernah nampak dia kt Pertama Kompleks dulu....cuma tak sempat nak panggil dia pasal masa tu aku dlm keta kt tengah jln...

Anonymous said...

Wak Rahim korang tak jemput ke?

Ashraf said...

Kepada ANONYMOUS,

Harap bagi kerjasama dengan gunakan nick name. Jgn lah terlampau "MALAS" nak type nick name atau buat-buat tak reti bahasa.

Satu lagi, kalau engkau tahu pasal wak rahim, panjangkan je lah jemputan ni kepada dia. "apasal engkorang tak jemput"....hei memang engkau ni banyak songeh la.

X-7 said...

Teman br je tipon wak rahim 0135965212 tp katanya "..not in service" Anonymous tolong la jemput dia on behalf yek

pandak @ kg gajah mali said...

Salam, bro camne resepsi x7 di Ipoh k? meriah tak? ramai turn up? mane gambornye? hopefully asraf boleh tampalkan gambor respsi 2 yg baru punye.

K chaoooooo.

dari jauh said...

upload le gambo-gambo resepsi di Ipoh tu. Teman nak nengok juge...

Anonymous said...

wak rahim datang ke? dah tentu tak datang, dia dah jadi orang kuat mesjid ayor itam. dengor kata bujang lagi, betui ke. aku ada lalu belakang rumahnya dekat kedai runcit di ayor itam tu, tapi tak nampak pun dia. eh aku ni sapa ha

pandak said...

Halo anonymous camne kau ade kat ayor itam tapi tak jumpa wak rahim ? Gi la umah dia @ tanya kat mesjid ke ? Apa le kamu ni ? Aku pun nak tau dia kat mane.

X-7 said...

Sori hari ni br buka blog, hr ni br kerja, 4 hari mc demam. Dlm x sihat semalam teman p gak ofis meor bg gambor2 tu suruh email kat ashraf. Tapi tgk tadi hampa masih xde..tak tahu kat mana erornya. Nanti teman emailkan

Anonymous said...

Laaa X7 demam rupanye.... 4 hari pulak tu. hai dulu kawin 1 demam 2 hari, kawin 2 demam 3 hari, dah kawin 3 ni demam 4 hari. so, kalau kawin 4 boleh absent kerja 7 hari.

Ashraf said...

Photo update as of 29 August. Thanks

Anonymous said...

who's the big guy standing next to mr chairman - the one in green shirt, black pant + kacamata?

Anonymous said...

That is Mr Shaiful @ Mat Smart

Anonymous said...

laa why not sooo smart now?!

Anonymous said...

that's the symbol of prosperity laa brother!!!!

Anonymous said...

totally agreed!! I think Amir would agree with this theory: Girls/Ladies (the young ones) will easily fall for older guys who is 3B (Botak, Buncit & Berduit).

Yg merindu kgkwn said...

Blog ni bakal sejuk semula nampaknya, bila lak akan panas semula?

Ashraf said...

Kalu ada orang menikah, panas le balik...Samjo kot next?

Yg merindu kgkwn said...

Kalu tak iya pun mike aje la nikah lagi. Sure byk gambo n design dlm blog. Yg bising2 selalunya hampeh. Mcm mike diam2 je entah2 nunggu masa. Hari tu kat s.p masa mkn mlm kat cengkih nampak mcm nak slow talk dgn X7 je..

Mr Chairman said...

apa kata "yang merindu kawan kawan" buat apa-apa aturcara untuk kawan kawan datang..tentu terlepas rindunya...

Yg merindu kgkwn said...

Mr Chairman arrange la majlis berbuka kat ipoh

Chairman said...

Dah buat mcm mcm & dah naik boring...bertukar angin la pulak..kata rindu kat kawan kawan..awak arrange la pulak!..baru la nampak comitment yg lain lain...